Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Dubenyje šluotele sumaišykite miltus, maltus migdolus ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų. Įmaišykite sviestą, aliejų, pasukas bei migdolų ekstraktą. Skystą masę sumaišykite su miltų mišiniu ir gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 25-30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Ant iškepto pyrago sudėti migdolų plokšteles. Skanaus.
Autorius: Sigita
INGREDIENTAI:
3/4 stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis migdolų (ekstraktas)
0.5 stiklinės migdolų (malti)
1/3 stiklinės migdolų (plokštelės)
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1/4 stiklinės aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto (ištirpintas)
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
1 ir 1/4 stiklinės pasukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Dubenyje šluotele sumaišykite miltus, maltus migdolus ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų. Įmaišykite sviestą, aliejų, pasukas bei migdolų ekstraktą. Skystą masę sumaišykite su miltų mišiniu ir gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 25-30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Ant iškepto pyrago sudėti migdolų plokšteles. Skanaus.