Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • šiek tiek krapų
  • šiek tiek laurų lapų (malti lapeliai)
  • 500 gramų menkių (ar saida, filė)
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • šiek tiek prieskonių (Santa Marian 5 pipirų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Daržovių garnyrui reiks:

    500 gr. bulvių,
    2 didelių morkų,
    200 gr. nulupto moliūgo
    150 gr. šaldytų žaliųjų žirnelių,
    didelio svogūno,
    1 saliero stiebo,
    2 kubelių daržovių sultinio,
    stiklinės grietinėlės,
    50 gr. sviesto,
    1 šaukštelio krakmolo,
    baziliko,
    mairūno,
    žalių krapų,
    šaukštelio druskos.


    Gaminimas: Žuvį peiliu sukapoti gabaliukais, sumaišyti su smulkiai supjaustytais česnakais ir palikti pastovėti bent tol, kol susiruošime daržoves. Tuomet į žuvies masę įberti druskos, pipirų, maltų lauro lapų, supilti krakmolą, pridėti smulkintų krapų, gerai išmaišyti, apvoliojus džiuvėsiuose kepti aliejuje. Galima ant keptuvės, galima orkaitėje.

    Daržoves susmulkinti norima forma ir sluoksniuoti į kepimo, ar troškinimo indą, išteptą svietu - svogūnus, salierus, bulves, žirnelius, morkas, moliūgą. Sultinio kubelius ištirpinti šiltame vandenyje. Tuomet šlakelyje karšto vandens išmaišyti krakmolą, bei 25 gr. sviesto ir supilti į sultinį. Pamaišyti, supilti grietinėlę. Po to suberti prieskonius - po žiupsnelį baziliko, mairūno, šaukštelį druskos. Gerai išmaišytą tirpalą supilti ant daržovių. Apibarstyti smulkintais krapais, bei troškinti karštoje orkaitėje apie 1 val. uždengtame inde.

    Skanaus!

Autorius: Regina Račkauskienė

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • šiek tiek krapų
  • šiek tiek laurų lapų (malti lapeliai)
  • 500 gramų menkių (ar saida, filė)
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • šiek tiek prieskonių (Santa Marian 5 pipirų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Daržovių garnyrui reiks:

    500 gr. bulvių,
    2 didelių morkų,
    200 gr. nulupto moliūgo
    150 gr. šaldytų žaliųjų žirnelių,
    didelio svogūno,
    1 saliero stiebo,
    2 kubelių daržovių sultinio,
    stiklinės grietinėlės,
    50 gr. sviesto,
    1 šaukštelio krakmolo,
    baziliko,
    mairūno,
    žalių krapų,
    šaukštelio druskos.


    Gaminimas: Žuvį peiliu sukapoti gabaliukais, sumaišyti su smulkiai supjaustytais česnakais ir palikti pastovėti bent tol, kol susiruošime daržoves. Tuomet į žuvies masę įberti druskos, pipirų, maltų lauro lapų, supilti krakmolą, pridėti smulkintų krapų, gerai išmaišyti, apvoliojus džiuvėsiuose kepti aliejuje. Galima ant keptuvės, galima orkaitėje.

    Daržoves susmulkinti norima forma ir sluoksniuoti į kepimo, ar troškinimo indą, išteptą svietu - svogūnus, salierus, bulves, žirnelius, morkas, moliūgą. Sultinio kubelius ištirpinti šiltame vandenyje. Tuomet šlakelyje karšto vandens išmaišyti krakmolą, bei 25 gr. sviesto ir supilti į sultinį. Pamaišyti, supilti grietinėlę. Po to suberti prieskonius - po žiupsnelį baziliko, mairūno, šaukštelį druskos. Gerai išmaišytą tirpalą supilti ant daržovių. Apibarstyti smulkintais krapais, bei troškinti karštoje orkaitėje apie 1 val. uždengtame inde.

    Skanaus!

Autorius: Regina Račkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų