INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- 150 gramų cukraus
- 150 gramų krakmolo
- šiek tiek slyvų (džiovintos)
- 1 vienetas kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės pieno
- 150 gramų manų kruopų (virta košė)
- 50 gramų sviesto
- šiek tiek razinų
- šiek tiek kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestas išsukamas iki purumo, sudedamas su cukrumi ištrintas kiaušinis, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais ir manų koše, supilamas pienas ir citrinos sultys. Viskas išmaišoma, kol masė pasidarys vienalytė, suberiami džiovinti vaisiai. Į aliejuotu pergamentiniu popieriumi išklotą formą dedama tešla ir apie 1 val. kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Šį keksą galima perpjauti ir pertepti vaisių džemu.
REKLAMA