• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų miltai (šviesiai tešlai)
  • 200 mililitrų pieno (šviesiai tešlai)
  • 200 mililitrų vandens (šviesiai tešlai)
  • 3 vienetai kiaušinių (šviesiai tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (šviesiai tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (šviesiai tešlai)
  • 1 žiupsnelis druskos (šviesiai tešlai)
  • 150 gramų miltai (kakavinei tešlai)
  • 200 mililitrų pieno (kakavinei tešlai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos (kakavinei tešlai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (kakavinei tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus (aptepimui)
  • Pertepimui:
  • 600 gramų vanilinės varškės
  • 1 vienetas kiaušinių
  • Glajui:
  • 200 gramų šokoladas
  • 50 gramų sviesto

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų miltai (šviesiai tešlai)
  • 200 mililitrų pieno (šviesiai tešlai)
  • 200 mililitrų vandens (šviesiai tešlai)
  • 3 vienetai kiaušinių (šviesiai tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (šviesiai tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (šviesiai tešlai)
  • 1 žiupsnelis druskos (šviesiai tešlai)
  • 150 gramų miltai (kakavinei tešlai)
  • 200 mililitrų pieno (kakavinei tešlai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos (kakavinei tešlai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (kakavinei tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus (aptepimui)
  • Pertepimui:
  • 600 gramų vanilinės varškės
  • 1 vienetas kiaušinių
  • Glajui:
  • 200 gramų šokoladas
  • 50 gramų sviesto

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šviesi tešla:
    Į indą supilam pieną ir vandenį, imušam kiaušinius. Išplakam. Beriam išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais, druską, cukrų. Viską išmaišom.
  2. Kakavinė tešla:
    taip pat sumaišom visus produktus. Kakavinę tešlą persipilam į indeli su siauru antgaliu (naudojau nuo kečiupo buteliuką).
  3. Pirmiausia išsikepam lietinius. Iškepiau 13 blynų.
    Į įkaitintą keptuvę pilam didelį šaukštą šviesios tešlos.
    Tada greitai ant blyno piešiame su kakavine tešla (sukam apskritimus).
    Kai apačia gražiai paruduoja, apverčiam, pabaigiam kepti ir dedam į lėkštę.
    Kol kepa kitas blynas, iškepusį dedam ant lenteles, ant jo dedam šiek tiek mažesnę lekštę (kokio dydžio bus lėkštė - tokio dydžio tortas) ir peiliu pjaunam aplinkui lekštę išlindusį blyną.
    Taip padarom su visais lietiniais.
  4. Pasiruošiam pertepimą- į varškę įmušam kiaušinį , viską suplakam su blenderiu.
  5. Dedam blyną į lėkštę, ant jo tepam varškę, ant viršaus vėl blyną ir taip sluoksniuojame kol nebelieka blynu.
    Paskutinį blyną dedam rudąja puse i viršų.
    Varškės nebetepam.
  6. Tortą aptepam kiaušinio ir cukraus plakiniu.
    Dedam i skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
    Iškepusį tortą paliekam atvėsti.
  7. Pasiruošiam glaistą - šokoladą su sviestu ištirpinam karšto vandens vonelėje.
    Du šaukštus glaisto atidedam į kitą indelį.
    Visą tortą aptepam glaistu.
    Iš atvėsusio atidėto glaisto papuošimui darome kamuoliukus ir trupinėlius, ir sudėliojam ant torto.

Autorius: Ramunė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų