Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 6 stiklinės pieno
  • šiek tiek grietinėlės (plakta)
  • 4/5 valgomojo šaukšto sodos
  • šiek tiek braškių
  • šiek tiek sviesto ((kepimui))
  • šiek tiek mėtų (lapeliai)
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruošti karamelę.
    Supilti į puodą 3 stiklines pieno, 1,5 stiklinės cukraus, sodą bei vanilinį cukrų ir nuolat maišant kaitinti virš vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirpsta.
    Cukrui ištirpus sumažinti ugnį ir virti apie 2-3 val., kol gaunasi vientisa karamelė (tiršta, standi, ruda masė).
    Blynų tešlai gerai sumaišyti viename dubenyje miltus, 3 stiklines pieno ir kiaušinius.
    Išlydyti keptuvėje šiek tiek sviesto, pilti į keptuvę keletą šaukštų tešlos, paskirstyti tešlą per visą keptuvės plotį ir apkepti iš abiejų pusių blyną.
    Taip kartoti, kol sukepsite visą tešlą.
    Iškeptus blynus aptepti karamele ir suvynioti į ritinėlius.
    Suvyniotus blynus dėti į lėkštes, apšlakstyti karamele, užpurkšti plaktos grietinėlės, papuošti mėtų lapeliais bei braškėmis ir apibarstyti cukraus pudra.
    Skanaus!

Autorius: Milda

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 6 stiklinės pieno
  • šiek tiek grietinėlės (plakta)
  • 4/5 valgomojo šaukšto sodos
  • šiek tiek braškių
  • šiek tiek sviesto ((kepimui))
  • šiek tiek mėtų (lapeliai)
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruošti karamelę.
    Supilti į puodą 3 stiklines pieno, 1,5 stiklinės cukraus, sodą bei vanilinį cukrų ir nuolat maišant kaitinti virš vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirpsta.
    Cukrui ištirpus sumažinti ugnį ir virti apie 2-3 val., kol gaunasi vientisa karamelė (tiršta, standi, ruda masė).
    Blynų tešlai gerai sumaišyti viename dubenyje miltus, 3 stiklines pieno ir kiaušinius.
    Išlydyti keptuvėje šiek tiek sviesto, pilti į keptuvę keletą šaukštų tešlos, paskirstyti tešlą per visą keptuvės plotį ir apkepti iš abiejų pusių blyną.
    Taip kartoti, kol sukepsite visą tešlą.
    Iškeptus blynus aptepti karamele ir suvynioti į ritinėlius.
    Suvyniotus blynus dėti į lėkštes, apšlakstyti karamele, užpurkšti plaktos grietinėlės, papuošti mėtų lapeliais bei braškėmis ir apibarstyti cukraus pudra.
    Skanaus!

Autorius: Milda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų