2 vienetai sultinio (vištienos ar daržovių, kubeliai)
šiek tiek prieskonių
1 sauja grybų (džiovinti)
250 gramų kečupo
450 gramų daržovių (šaldytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Faršą sumaišyti su prieskoniais. Lazanijos lakštus pamirkyti karštame vandenyje, kad suminkštėtų, tačiau sudėti juos taip, kad nesuliptų. Įkaitinti keptuvę, sudėti faršą ir šiek tiek apkepti. Tada sudėti džiovintus grybus, smulkiai supjaustytą česnaką ir šaldytas daržoves. Leisti šiek tiek apkepti, tada supilti sultinį, įdėti 2 šaukštus grietinės ir šiek tiek daugiau nei pusę kečupo. Viską gerai išmaišyti, leisti pakepti apie 5-7 minutes. Kol įdaras kepa paruoškite kepimo indą, ištepdami jį sviestu. Į kepimo indą patiesti vieną sluoksnį lazanijos lakštų, tada sudėti įdarą, užberti pusę tarkuoto farmentinio sūrio, ant viršaus taip pat patiesti vieną sluoksnį lazanijos lakštų (galima ir sluoksniuoti daugiau kartų). Ant lakštų supilti likusį kečupą. Uždengti folija. Įdėti kepimo indą į įkaitintą orkaitę. Kepimo temperatūra 200 laipsnių. Kepti apie 25 minutes. Tada ant viršaus suberti likusį sūrį ir pabarstyti krapais, leisti sūriui ištirpti ir kepti dar maždaug apie 10 min. Skanaus!
Autorius: Brigita
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek krapų
500 gramų kiaulės faršo
1 vienetas lazanijos lakštų (lakštai, pakeliai)
300 gramų pieno
šiek tiek aliejaus (kepimui)
10 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
2 vienetai sultinio (vištienos ar daržovių, kubeliai)
šiek tiek prieskonių
1 sauja grybų (džiovinti)
250 gramų kečupo
450 gramų daržovių (šaldytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Faršą sumaišyti su prieskoniais. Lazanijos lakštus pamirkyti karštame vandenyje, kad suminkštėtų, tačiau sudėti juos taip, kad nesuliptų. Įkaitinti keptuvę, sudėti faršą ir šiek tiek apkepti. Tada sudėti džiovintus grybus, smulkiai supjaustytą česnaką ir šaldytas daržoves. Leisti šiek tiek apkepti, tada supilti sultinį, įdėti 2 šaukštus grietinės ir šiek tiek daugiau nei pusę kečupo. Viską gerai išmaišyti, leisti pakepti apie 5-7 minutes. Kol įdaras kepa paruoškite kepimo indą, ištepdami jį sviestu. Į kepimo indą patiesti vieną sluoksnį lazanijos lakštų, tada sudėti įdarą, užberti pusę tarkuoto farmentinio sūrio, ant viršaus taip pat patiesti vieną sluoksnį lazanijos lakštų (galima ir sluoksniuoti daugiau kartų). Ant lakštų supilti likusį kečupą. Uždengti folija. Įdėti kepimo indą į įkaitintą orkaitę. Kepimo temperatūra 200 laipsnių. Kepti apie 25 minutes. Tada ant viršaus suberti likusį sūrį ir pabarstyti krapais, leisti sūriui ištirpti ir kepti dar maždaug apie 10 min. Skanaus!