INGREDIENTAI:
- 50 gramų cukraus
- 2 vienetai kukurūzų (burbuolės)
- 150 gramų kukurūzų (košė)
- 2 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 250 mililitrų pieno
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 60 gramų sviesto (nesūdytas)
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinti orkaitę iki 220°C.
Nugremžkite kukurūzų grūdus ir minkštimą.
Sudėkite košę, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską į dubenį ir viduryje padarykite duobutę. Į ją suberkite kukurūzų grūdus.
Gerai išplakite kiaušinius, lydytą sviestą ir pieną.
Į duobutę supilkite tris ketvirtadalius pieno plakinio. Atsargiai maišykite, po truputį sudėdami visus sausus produktus. Supilkite likusį pieno mišinį; maišykite, kol tešla pasidarys vienalytė.
Kepimo formą ištepkite tirpintu sviestu. Kepkite apie 20-25 min., kol tešla atšoks nuo formos šonų, o pagaliukas ištraukus bus švarus. Atvėsinkite ant grotelių, patiekite šiltą, jeigu mėgstate su sviestu.
Autorius: Miglė
REKLAMA