• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų mesos (malta (kiauliena - jautiena))
  • 150 gramų ryžių (virti)
  • 4 valgomieji šaukštai pomidorų tyrė
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 2 valgomieji šaukštai miltai
  • 1 valgomasis šaukštas bazilikų (kapotas)
  • 200 mililitrų vandens (karštas)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų mesos (malta (kiauliena - jautiena))
  • 150 gramų ryžių (virti)
  • 4 valgomieji šaukštai pomidorų tyrė
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 2 valgomieji šaukštai miltai
  • 1 valgomasis šaukštas bazilikų (kapotas)
  • 200 mililitrų vandens (karštas)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Faršą sumaišyti su ryžiais, druska bei pipirais. Suformuoti kukulius. Dėti į sviestu išteptą formą.
  2. Padaryti padažą:
    Į puodą pilam aliejaus (apie 3 valg. šaukštelius). Į įkaitintą aliejų berėmė miltus ir apkepiname (nuolat maišydami, kad nesusidaryti kamuoliukai). Po to pridėdam pomidorų tyrę. Pilam, dalimis, karšta vandenį. Maišome ir laukiame, kol padažas sutiršties. Nuimam nuo ugnies ir pridėdam grietinės. Ir pridėdam baziliką. Gerai išmaišome.
  3. Padažų apipilti kiekviena kukulį, o likusį padažą suskirstyti tarp kukulių.
  4. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temp. 10 minučių. Po to sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame dar 20 minučių. Skanaus

Autorius: Kristina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų