• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • 1 česnakų
  • 1 stiklinė krienų (tarkuoti)
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek citrinos rūgšties
  • 100 gramų sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą ištirpinti, į jį suberti miltus, truputį pakepinti, po to pilti pieną, berti cukraus, sudėti krienus, įtarkuoti česnako skiltelę ir truputį patroškinti ant silpnos ugnies. Tada pilti grietinę ir užvirinti.

    Kiaušinių trynius su trupučiu druskos bei acto arba citrinos rūgšties gerai išsukti, sudėti į užvirintą krienų padažą ir neužvirinus išmaišyti.

    Galima įberti šviežių smulkintų krapų.

    Žemaičiai šį padažą valgo su virtomis bulvėmis arba juoda duona.

Autorius: Rosita

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • 1 česnakų
  • 1 stiklinė krienų (tarkuoti)
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek citrinos rūgšties
  • 100 gramų sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą ištirpinti, į jį suberti miltus, truputį pakepinti, po to pilti pieną, berti cukraus, sudėti krienus, įtarkuoti česnako skiltelę ir truputį patroškinti ant silpnos ugnies. Tada pilti grietinę ir užvirinti.

    Kiaušinių trynius su trupučiu druskos bei acto arba citrinos rūgšties gerai išsukti, sudėti į užvirintą krienų padažą ir neužvirinus išmaišyti.

    Galima įberti šviežių smulkintų krapų.

    Žemaičiai šį padažą valgo su virtomis bulvėmis arba juoda duona.

Autorius: Rosita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų