Sviestą ištirpinti, į jį suberti miltus, truputį pakepinti, po to pilti pieną, berti cukraus, sudėti krienus, įtarkuoti česnako skiltelę ir truputį patroškinti ant silpnos ugnies. Tada pilti grietinę ir užvirinti.
Kiaušinių trynius su trupučiu druskos bei acto arba citrinos rūgšties gerai išsukti, sudėti į užvirintą krienų padažą ir neužvirinus išmaišyti.
Galima įberti šviežių smulkintų krapų.
Žemaičiai šį padažą valgo su virtomis bulvėmis arba juoda duona.
Autorius: Rosita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 česnakų
1 stiklinė krienų (tarkuoti)
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek citrinos rūgšties
100 gramų sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą ištirpinti, į jį suberti miltus, truputį pakepinti, po to pilti pieną, berti cukraus, sudėti krienus, įtarkuoti česnako skiltelę ir truputį patroškinti ant silpnos ugnies. Tada pilti grietinę ir užvirinti.
Kiaušinių trynius su trupučiu druskos bei acto arba citrinos rūgšties gerai išsukti, sudėti į užvirintą krienų padažą ir neužvirinus išmaišyti.
Galima įberti šviežių smulkintų krapų.
Žemaičiai šį padažą valgo su virtomis bulvėmis arba juoda duona.