Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 80 gramų cukraus (+ truputį patiekimui)
  • 450 gramų mėlinių
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • šiek tiek sviesto
  • šiek tiek grietinės
  • 500 mililitrų pasukų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pasukas šiek tiek pašildykite ir sumaišykite su soda bei druska.
    Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
    Gautą tešlą iškočiokite ir išspauskite apskritus blynelius.
    Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir dėkite po šaukštelį mėlynių ant kiekvieno tešlos blynelio.
    Blynelius perlenkite ir užspauskite tešlos kraštelius.
    Dėkite koldūnus į verdantį pasūdytą (arba pasaldintą) vandenį ir virkite, kol visi koldūnai pakils į paviršių.
    Patiekite šiltus su sviestu, grietine bei šiek tiek cukraus.
    Skanaus.

Autorius: Milda

INGREDIENTAI:

  • 80 gramų cukraus (+ truputį patiekimui)
  • 450 gramų mėlinių
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • šiek tiek sviesto
  • šiek tiek grietinės
  • 500 mililitrų pasukų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pasukas šiek tiek pašildykite ir sumaišykite su soda bei druska.
    Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
    Gautą tešlą iškočiokite ir išspauskite apskritus blynelius.
    Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir dėkite po šaukštelį mėlynių ant kiekvieno tešlos blynelio.
    Blynelius perlenkite ir užspauskite tešlos kraštelius.
    Dėkite koldūnus į verdantį pasūdytą (arba pasaldintą) vandenį ir virkite, kol visi koldūnai pakils į paviršių.
    Patiekite šiltus su sviestu, grietine bei šiek tiek cukraus.
    Skanaus.

Autorius: Milda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų