Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės bulvių (virtos, košė)
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 8 valgomieji šaukštai vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • šiek tiek sviesto
  • 1.5 valgomojo šaukšto sūris (Ricotta)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite viename dubenyje miltus ir druską.
    Atskirkite vieno kiaušinio trynį ir baltymą. Atskirtą kiaušinio baltymą atsidėkite.
    Supilkite į dubenį su miltais vandenį, aliejų, likusį kiaušinį bei atskirtą kiaušinio trynį ir suminkykite tešlą į vieną kamuolį.
    Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir paminkykite rankomis dar apie dvi minutes.
    Tuomet uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite maždaug 30 min. ar net 1 val.
    Tuo tarpu, dideliame dubenyje sumaišykite iš 6 vidutinių bulvių ir pieno pagamintą bulvių košę bei šakute sutrintą Ricotta sūrį.
    Pridėkite šviežiai spaustų citrinos sulčių, šiek tiek druskos ir gerai išmaišykite.
    Iškočiokite plonai tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
    Supjaustykite tešlą apskritais blyneliais.
    Ant kiekvieno blynelio dėkite po šaukštelį įdaro, perlenkite blynelį pusiau, patepkite tešlos kraštus plaktu kiaušinio baltymu ir sulipinkite.
    Virkite koldūnus pasūdytame verdančiame vandenyje apie 10 min., kol visi koldūnai iškyla į paviršių.
    Išvirtus koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu ir lengvai apkepkite keptuvėje su sviestu.
    Patiekite šiltus su mėgstamu padažu.
    Skanaus.

Autorius: Olivija

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės bulvių (virtos, košė)
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 8 valgomieji šaukštai vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • šiek tiek sviesto
  • 1.5 valgomojo šaukšto sūris (Ricotta)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite viename dubenyje miltus ir druską.
    Atskirkite vieno kiaušinio trynį ir baltymą. Atskirtą kiaušinio baltymą atsidėkite.
    Supilkite į dubenį su miltais vandenį, aliejų, likusį kiaušinį bei atskirtą kiaušinio trynį ir suminkykite tešlą į vieną kamuolį.
    Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir paminkykite rankomis dar apie dvi minutes.
    Tuomet uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite maždaug 30 min. ar net 1 val.
    Tuo tarpu, dideliame dubenyje sumaišykite iš 6 vidutinių bulvių ir pieno pagamintą bulvių košę bei šakute sutrintą Ricotta sūrį.
    Pridėkite šviežiai spaustų citrinos sulčių, šiek tiek druskos ir gerai išmaišykite.
    Iškočiokite plonai tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
    Supjaustykite tešlą apskritais blyneliais.
    Ant kiekvieno blynelio dėkite po šaukštelį įdaro, perlenkite blynelį pusiau, patepkite tešlos kraštus plaktu kiaušinio baltymu ir sulipinkite.
    Virkite koldūnus pasūdytame verdančiame vandenyje apie 10 min., kol visi koldūnai iškyla į paviršių.
    Išvirtus koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu ir lengvai apkepkite keptuvėje su sviestu.
    Patiekite šiltus su mėgstamu padažu.
    Skanaus.

Autorius: Olivija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų