Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekeptas pyragas. Visiškai nesaldus, lengvo gaivaus skonio, riebus. Kadangi labai mėgstu Matcha arbatos miltelius ir žalią spalvą, man labai patiko šitas pyragas. Kadangi pats įdaras net pastovėjęs šaldytuve daugiau nei dieną vistiek liko gana skystokas, siūlyčiau sausainių pagrindą daryti kiek storesnį, kad suteiktų stabilumo įdarui.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų varškės (pyragams kepti)
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 250 mililitrų kokosų pieno
  • 80 gramų sausainių
  • 80 gramų džiūvesėlių
  • 80 gramų sviesto (tirpintas)
  • 1 vienetas žaliųjų citrinų
  • 30 gramų želatinos
  • 2 valgomieji šaukštai kokosų drožlių
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 1 valgomasis šaukštas matcha arbatos milteliai
  • šiek tiek mėtų (lapeliai)
  • šiek tiek uogų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Visus sausainius sumalti į trupiniukus, įberti kokoso drožlių, sumaišyti su sviestu ir iškloti formos dugną bei kraštelius. Kelioms minutės padėti į šaldytuvą sustingti.
  2. Kokosų pieną pašildyti ir jame ištirpinti arbatos miltelius. Įdėti želatinos ir cukraus pudros. Gerai išmaišyti.
  3. Sūrį ir varškę išplakti iki vientisos masės. Nutarkuoti citrinos žievelę ir iš minkštimo išspausti apie 2 v. š. sulčių. Įmaišyti į varškės ir sūrio masę kartu su kokosų pieno mase.
  4. Supilti kremą ant pagrindo ir palikti šaldytuve 4-6 valandoms. Bet galima ir per visą naktį.
  5. Puošti mėtų lapeliais ir uogomis.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų