PARUOŠIMO BŪDAS:
- Užvirkite kokosų pieną dideliame giliame puode virš vidutinės ugnies.
Tuomet sumažinkite ugnį ir pavirkite dar apie 25-30 minučių, kartas nuo karto pamaišant.
Pavirus, nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Sudėkite į 18 keksiukų formelių popierinius puodelius.
Išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir 0,5 šaukštelio druskos.
Mikseriu išmaišykite 0,75 stiklinės minkšto svieso, berkite cukrų, įmuškite 2 kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
Tuomet įmaišykite 1,5 šaukštelio vanilės, likusį kiaušinį, pusę miltų, pilkite kokosų pieną, viską gerai išmaišykite ir įmaišykite likusius miltus.
Sukrėskite tešlą į formeles ir kepkite apie 15-18 min.
Palikite 10 min. atvėsti.
Glaistui dideliame dubenyje išmaišykite likusį sviestą iki vientisos minkštos masės.
Suberkite cukraus pudrą, 0,5 šaukštelio druskos, supilkite grietinėlę, sausoje keptuvėje pakepintas kokoso drožles, 1 šaukštelį vanilės ir išmaišykite iki vientisos masės.
Gautą masę konditeriniu švirkštu užspauskite ant keksiukų, apibarstykite likusiomis kokoso drožlėmis ir skanaukite.
Skanaus!