Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek kiaulienos galvų
  • šiek tiek druskos (česnakinė)
  • šiek tiek prieskonių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Imi nešaldytą kiaulės pusgalvį, paprausi, atitarnavusia britva nuskuti likusius šerius. Supili pakelį stambaus malimo prieskonių mėsai ar kepsniams ir pusę pakelio česnakinės druskos. Prieskonius sumaišai. Gautu mišiniu ištrini knysliuko veidą. Tada labai gausiai apvynioji (pageidautina storesne) folija. Labai gausiai - visą 10 m ruloną. Viską palieki mažiausiai pusei dienos
    Ilgai ir kantriai iškūrenk laužą, žemė po laužu turi perkaisti iki 200 laipsnių. Prakask duobutę, paguldyk knysliuką veidu į gimtinę (kaulas turi būti viršuj, kitaip sudegs mėsa), užkask pelenais ir žarijomis ir palaikydamas kaitrą kepk apie 1,5-2 val. Kaitros palaikymui vis apžerk naujomis žarijomis. Pageidautina nedegti naujo laužo viršuje, o sukurti jį šalia ir naudoti naujojo laužo žarijas. Reikia įvertinti kepimo laiką, nepakepus vėl mesti į laužą – negerai (bus neskanu, neiškeps vidus), perkepsi – sudegs. Na galit bandyt keletą kartų kol "atmušit" ranką. Patiekalo ingredientai neviršys 10 Lt. Profesionaliai iškeptos galvos užteks 3-4.
    Jei reikia, galima išėmus iš folijos trumpai paskrudinti ant grotelių

Autorius: rm

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek kiaulienos galvų
  • šiek tiek druskos (česnakinė)
  • šiek tiek prieskonių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Imi nešaldytą kiaulės pusgalvį, paprausi, atitarnavusia britva nuskuti likusius šerius. Supili pakelį stambaus malimo prieskonių mėsai ar kepsniams ir pusę pakelio česnakinės druskos. Prieskonius sumaišai. Gautu mišiniu ištrini knysliuko veidą. Tada labai gausiai apvynioji (pageidautina storesne) folija. Labai gausiai - visą 10 m ruloną. Viską palieki mažiausiai pusei dienos
    Ilgai ir kantriai iškūrenk laužą, žemė po laužu turi perkaisti iki 200 laipsnių. Prakask duobutę, paguldyk knysliuką veidu į gimtinę (kaulas turi būti viršuj, kitaip sudegs mėsa), užkask pelenais ir žarijomis ir palaikydamas kaitrą kepk apie 1,5-2 val. Kaitros palaikymui vis apžerk naujomis žarijomis. Pageidautina nedegti naujo laužo viršuje, o sukurti jį šalia ir naudoti naujojo laužo žarijas. Reikia įvertinti kepimo laiką, nepakepus vėl mesti į laužą – negerai (bus neskanu, neiškeps vidus), perkepsi – sudegs. Na galit bandyt keletą kartų kol "atmušit" ranką. Patiekalo ingredientai neviršys 10 Lt. Profesionaliai iškeptos galvos užteks 3-4.
    Jei reikia, galima išėmus iš folijos trumpai paskrudinti ant grotelių

Autorius: rm

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų