Garstyčias ir pomidorų padažą sumaišykite, įpjaustykite petražolių, įberkite druskos bei pipirų. Šia mase įtrinkite mėsą ir uždengę ją laikykite per naktį. Kepkite orkaitėje. Iš pradžių folijoje, o po to ją nuimkite, kad kepsnys apskrustų. Kepkite apie 1,5 val. Atšilus orams galima kepti ir lauke - grilyje. Kepsnį valgykite šaltą su šviežiomis arba konservuotomis daržovėmis.
Autorius: Ginta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek petražolių
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (aštrus)
1 kilogramas kiaulės nugarinės
1.5 arbatinio šaukštelio druskos
3 valgomieji šaukštai garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Garstyčias ir pomidorų padažą sumaišykite, įpjaustykite petražolių, įberkite druskos bei pipirų. Šia mase įtrinkite mėsą ir uždengę ją laikykite per naktį. Kepkite orkaitėje. Iš pradžių folijoje, o po to ją nuimkite, kad kepsnys apskrustų. Kepkite apie 1,5 val. Atšilus orams galima kepti ir lauke - grilyje. Kepsnį valgykite šaltą su šviežiomis arba konservuotomis daržovėmis.