REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių (sūrio masei)
  • 60 mililitrų pieno (sūrio masei)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vandens (glajui)
  • 100 gramų sausainių (pagrindui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (glajui)
  • 40 gramų sviesto (glajui)
  • 40 gramų sviesto (pagrindui)
  • 1 arbatinis šaukštelis želatinos (sūrio masei)
  • 300 gramų kondensuoto pieno (arba Rududu, sūrio masei)
  • 250 gramų maskarponės sūrio (sūrio masei)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Želatiną užmerkti piene. Iškloti kepimo formą folija. Sausainius sutrinti iki miltų. Ir sumaišyti su sviestu. Suberti sausainių trupinius į kepimo formą (20 cm) išlyginti ir gerai paspausti. Kepti pagrindą 160 laipsnių orkaitėje 10 min. Želatiną ištirpinti ir atvėsinti. Maskarponę išplakti su kiaušiniais, supilti pieną su želatina, dėti virtą kondensuotą pieną (reikia, kad jis verdant karamelizuotųsi) ar Rududu ir vėl plakti iki vientisos masės. Supilti ant pagrindo. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, į orkaitės apačią įdėti kepimo skardą pripiltą vandens, kad susidarytų garų vonia. Kepti 30-45 min., kol vidurys nebedrebės. Iškepusį tortą dėti į šaldytuvą 6 val.
    Prieš patiekiant paruošti glajų: jam skirtus produktus dėti į puodelį ir kaitinti ant mažos ugnies, kol gausis vienalytė masė. Paskirstyti glajų tolygiai ant torto ir dėti į šaldytuvą, kad glajus sustingtų. Tortą supjaustyti po karštu vandeniu pašildytu peiliu. Šildymo – valymo procedūrą kartoti po kiekvieno pjūvio. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių (sūrio masei)
  • 60 mililitrų pieno (sūrio masei)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vandens (glajui)
  • 100 gramų sausainių (pagrindui)
  • 100 gramų juodojo šokolado (glajui)
  • 40 gramų sviesto (glajui)
  • 40 gramų sviesto (pagrindui)
  • 1 arbatinis šaukštelis želatinos (sūrio masei)
  • 300 gramų kondensuoto pieno (arba Rududu, sūrio masei)
  • 250 gramų maskarponės sūrio (sūrio masei)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Želatiną užmerkti piene. Iškloti kepimo formą folija. Sausainius sutrinti iki miltų. Ir sumaišyti su sviestu. Suberti sausainių trupinius į kepimo formą (20 cm) išlyginti ir gerai paspausti. Kepti pagrindą 160 laipsnių orkaitėje 10 min. Želatiną ištirpinti ir atvėsinti. Maskarponę išplakti su kiaušiniais, supilti pieną su želatina, dėti virtą kondensuotą pieną (reikia, kad jis verdant karamelizuotųsi) ar Rududu ir vėl plakti iki vientisos masės. Supilti ant pagrindo. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, į orkaitės apačią įdėti kepimo skardą pripiltą vandens, kad susidarytų garų vonia. Kepti 30-45 min., kol vidurys nebedrebės. Iškepusį tortą dėti į šaldytuvą 6 val.
    Prieš patiekiant paruošti glajų: jam skirtus produktus dėti į puodelį ir kaitinti ant mažos ugnies, kol gausis vienalytė masė. Paskirstyti glajų tolygiai ant torto ir dėti į šaldytuvą, kad glajus sustingtų. Tortą supjaustyti po karštu vandeniu pašildytu peiliu. Šildymo – valymo procedūrą kartoti po kiekvieno pjūvio. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų