Toks kiekis yra skirtas didesnei 26cm skersmens kepimo formai.
Pirmiausia reikia pasiruošti formą. Išklojame kepimo formą kepimo popieriumi, kurį galima dėl visa ko ištepti sviestu.
Ištirpdome šokoladą vonelėje, visiems gerai žinomoje. Priekaistuvis su vandeniu, ant jo dubenėlis su šokoladu. Ant dujinės kaitinam, kol viskas išsilydo. Atidedame į šalį.
Dideliame dubenyje sumaišome riešutus, džiovintus vaisius, prieskonius, miltus ir kakavą.
Toliau reikia paskystinti medų (tam naudojam savus metodus, o galima tiesiog medaus indą įstatyti į kitą indą su karštu vandeniu, palaikome, kol suskystėja). Medų sumaišome su cukrumi ir statome ant viryklės. Ant vidutinės ugnies pakaitiname iki virimo. Kaitinimo metu pamaišome šį sirupą, kad cukrus greičiau ištirptų.
Sekantis veiksmas yra pilti šokoladą ir medaus-cukraus sirupą į sausų ingredientų mišinį. Na, ir maišome viską. Masė gaunasi tokia lipni ir labai skani. Piršteliais dedame tešlą į formą, išlyginame ir šauname į įkaitintą iki 150C orkaitę. Kepti reikėtų apie valandą arba kol, į pyragą įkišus medinį krapštuką, jis bus sausas. Skanaus :)
Šis pyragas laikomas sausoje ir vėsioje vietoje gali stovėti net kelis mėnesius. :) Be to, kuo ilgiau brandinamas, tuo jis skanesnis :)
Toks kiekis yra skirtas didesnei 26cm skersmens kepimo formai.
Pirmiausia reikia pasiruošti formą. Išklojame kepimo formą kepimo popieriumi, kurį galima dėl visa ko ištepti sviestu.
Ištirpdome šokoladą vonelėje, visiems gerai žinomoje. Priekaistuvis su vandeniu, ant jo dubenėlis su šokoladu. Ant dujinės kaitinam, kol viskas išsilydo. Atidedame į šalį.
Dideliame dubenyje sumaišome riešutus, džiovintus vaisius, prieskonius, miltus ir kakavą.
Toliau reikia paskystinti medų (tam naudojam savus metodus, o galima tiesiog medaus indą įstatyti į kitą indą su karštu vandeniu, palaikome, kol suskystėja). Medų sumaišome su cukrumi ir statome ant viryklės. Ant vidutinės ugnies pakaitiname iki virimo. Kaitinimo metu pamaišome šį sirupą, kad cukrus greičiau ištirptų.
Sekantis veiksmas yra pilti šokoladą ir medaus-cukraus sirupą į sausų ingredientų mišinį. Na, ir maišome viską. Masė gaunasi tokia lipni ir labai skani. Piršteliais dedame tešlą į formą, išlyginame ir šauname į įkaitintą iki 150C orkaitę. Kepti reikėtų apie valandą arba kol, į pyragą įkišus medinį krapštuką, jis bus sausas. Skanaus :)
Šis pyragas laikomas sausoje ir vėsioje vietoje gali stovėti net kelis mėnesius. :) Be to, kuo ilgiau brandinamas, tuo jis skanesnis :)