INGREDIENTAI:
  -   50 gramų   bulvių (virtos, maltos) 
  -   100 gramų   bulvių (žalios, tarkiai) 
  -   šiek tiek   juodųjų pipirų (malti) 
  -   50 gramų   krakmolo 
  -   šiek tiek   mairūnų (maltas) 
  -   72 gramai   svogūnų (smulkinti) 
  -   30 gramų   kiaulienos 
  -   75 gramai   kiaulės šoninės 
  -   šiek tiek   druskos 
  -   šiek tiek   aliejaus 
  
    PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Gardžiam mėsos įdarui sumalti 30 g minkštos kiaulienos mentinės ir 25 g kiaulienos šoninės.
 Keptuvėje su aliejumi pakepinti smulkintą svogūną, pakepinus įmaišyti į mėsos faršą, pagardinti druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
 Iš krakmolo, šiek tiek druskos, virtų bei žalių bulvių daryti paplotėlius, į vidurį dėti paruoštą mėsos įdarą ir suformuoti cepelinus. 
 Pasūdytą vandenį užvirinti, dėti į jį cepelinus, užvirinti ir virti 20 min. ant vidutinės ugnies atidengtus, kad cepelinai nesutrūkinėtų.
 Verdant daugiau cepelinų, puodo negalima prikrauti pilno, nes tada cepelinai sulips ir ištiš.
 Padažui 50 g rūkytos kiaulienos šoninės supjaustyti kubeliais, paspirginti, sudėti 60 g smulkiai supjaustytų svogūnų ir kepti, kol svogūnai suminkštės. Pagardinti druską, maltais juodaisiais pipirais ir užpilti ant išvirtų cepelinų.
 Skanaus.   
    Autorius: Vincentas Sakas