• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 170 gramų cukraus
  • 150 gramų graikinių riešutų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 150 mililitrų romo (tamsus)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Graikinius riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje 2 minutes ir sutrinkite su kočėlu ar kitu kietu įrankiu.

    Riešutus sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais.

    Išplakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos.

    Į kiaušinių plakinį įmaišykite ištirpintą ir jau pravėsusį sviestą.

    Tuomet įmaišykite romą, vanilę, sutarkuotą citrinos žievelę.

    Galiausiai į skystą masę iš lėto beriant įmaišykite miltų ir riešutų mišinį.

    Pyragą supilkite į paruoštą kepimo formą t.y. išklotą kepimo popieriumi.

    Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

    Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra!

Autorius: Julija

INGREDIENTAI:

  • 170 gramų cukraus
  • 150 gramų graikinių riešutų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 150 mililitrų romo (tamsus)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Graikinius riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje 2 minutes ir sutrinkite su kočėlu ar kitu kietu įrankiu.

    Riešutus sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais.

    Išplakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos.

    Į kiaušinių plakinį įmaišykite ištirpintą ir jau pravėsusį sviestą.

    Tuomet įmaišykite romą, vanilę, sutarkuotą citrinos žievelę.

    Galiausiai į skystą masę iš lėto beriant įmaišykite miltų ir riešutų mišinį.

    Pyragą supilkite į paruoštą kepimo formą t.y. išklotą kepimo popieriumi.

    Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

    Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra!

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų