Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Redakcijos nuomonė: Fantastiškai atrodantis, labai skanus ir gaivus tortas. Atsižvelgdami į Rasos įspūdžius, biskvitą gaminome trečdaliu mažesnį (tiesiog proporcingai sumažinome visų biskvito ingredientų) ir jo puikiai užteko. Vaisius naudojome tokius pat kaip Rasa, bet iš tiesų čia galima duoti laisvę fantazijai - puikiai tiktų ir vynuogės, mangai ar, prasidėjus vasaros sezonui, įvairios uogos kaip kad braškės ar šilauogės. Beje, cukraus į kremą dėjome kiek mažiau (150g) ir saldumo bent mums nepritrūko.

Redakcijos nuomonė: Fantastiškai atrodantis, labai skanus ir gaivus tortas. Atsižvelgdami į Rasos įspūdžius, biskvitą gaminome trečdaliu mažesnį (tiesiog proporcingai sumažinome visų biskvito ingredientų) ir jo puikiai užteko. Vaisius naudojome tokius pat kaip Rasa, bet iš tiesų čia galima duoti laisvę fantazijai - puikiai tiktų ir vynuogės, mangai ar, prasidėjus vasaros sezonui, įvairios uogos kaip kad braškės ar šilauogės. Beje, cukraus į kremą dėjome kiek mažiau (150g) ir saldumo bent mums nepritrūko.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Biskvitui:
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų miltai
  • 110 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Įdarui:
  • 3 vienetai apelsinų
  • 3 vienetai mandarinų
  • 1 vienetas bananų
  • 150 gramų konservuotų ananasų
  • Kremui:
  • 900 gramų graikiško jogurto
  • 250 mililitrų cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 50 gramų želatinos
  • 180 mililitrų vandens

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitui skirtus kiaušinius ir cukrų išplakite, suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite.
    Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 - 28 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
    Baigiantis kepimo laikui, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jį ištrauksite sausą ir švarų tai biskvitas iškepė.
    Išimkite ir padėkite ant grotelių, kad atauštų.
    Biskvitą supjaustykite kvadratėliais 2x2 cm. (viso biskvito aš nesupjausčiau ir į tortą viso nesudėjau, nes per daug)
  2. Želatiną išmaišykite vandenyje ir palikite 30 minuąių, kad išbrinktų.
    Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite ir padėkite atvėsti iki kambario temperatūros.
  3. Apelsinus (reikia labai gerai nulupti apelsino žievelės baltajį sluoksnį minkštimą, kad nesijaustų kartumas) ir mandarinus nulupkite, mandarinus išskirstykite skiltelėmis, apelsinus supjaustykite griežinėliais.
    Ananasus ir bananą supjaustykite kubeliais.
  4. Jogurtą išplakite su cukrumi ir vanilinu, įpilkite atvėsusią želatiną ir viska gerai išmaišykite.
    Apelsinus ir kelias mandarino skilteles gražiai sudėkite į torto nusegamais kraštais formos dugną (tortinę naudojau 23 cm skersmens), įdėkite dalį biskvito, ant biskvito išdėstykite dalį vaisių, užpilkite kremu. Po to vėl dėkite biskvito ir vaisių, ir užpilkite likusiu kremu.
    Tortą uždengkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai, kad sustingtų.
    Kitą dieną, išimkite tortą iš formos, atsargiai apverskite jį ant lėkštės.
    Skanaus!

Partnerio turinys: Šis turinys inicijuotas projekto partnerio

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų