INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kviečių
- 80 gramų paprikų (konservuotos)
- šiek tiek petražolių
- 4 vienetai svogūnų
- 60 gramų kiaulienos kumpio (virtas)
- 0.5 stiklinės taukų (riebalų)
- 800 gramų jautienos (nugarinė)
- 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- 1 vienetas marinuotų agurkų
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nugarinė, nupjovus riebalus, išmušama kūjeliu, supjaustoma skersai skaidulų į 16 gabalėlių, apibarstoma pipirais, miltais ir apkepinama iš abiejų pusių gerai įkaitintuose riebaluose. Supjaustyti svogūnai pakepinami, pridedama supjaustyto kumpio, agurkėlių, ankštinių pipirų, įpilama pomidorų padažo, grietinės, sumaišytos su kapotomis petražolėmis, ir dar kiek pakaitinama. Nugarinė tiekiama apdėliota daržovėmis. Prie jos tinka virtos bulvės, šviežių daržovių salotos.
REKLAMA