Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis patiekalas nėra japoniškas. Tai japoniškas Kinijos virtinukų variantas. Net jo vardas kildinamas iš mandarinų kalbos. Jie mažai skiriasi nuo kiniško varianto, tik japoniškame variante labiau dominuoja ryžių actas ir tešla plonesnė. Populiariausias yra kepimas keptuvėje ant aliejaus ir tik vėliau pridedamas vanduo. Tačiau juos galima ir virti vandenyje arba gruzdinti. Aš pasirinkau virimą vandenyje, nes jis paprastesnis, greitesnis ir nereikia stovėti prie puodo. Jeigu lieka įdaro - galima iš jo pasidaryti maltinukus.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • Tešlai:
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 250 gramų vištos faršo
  • 130 gramų pekino kopūstų
  • 2 skiltelės česnakų
  • 0.5 pundelio svogūnų laiškų
  • 20 gramų malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
  • 1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
  • 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis austrių padažo
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • šiek tiek druskos
  • Padažui:
  • 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
  • 10 gramų malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus
  • 2 žiupsneliai maltos aitriosios paprikos
  • 1 žiupsnelis kalendrų lapeliai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 15

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia užminkyti tešlą. Miltus nusijoti ir sumaišyti su krakmolu bei druska. Dalimis pilti 100 ml karšto vandens. Iš pradžių maišyti šluotele, po to minkyti rankomis, kol išeis vientisa tešla. Ji turi būti minkšta, bet nekibti prie rankų. Atitinkamai galima pilti daugiau/ mažiau vandens ar berti miltų. Suvynioti į maisto plėvelę ir laikyti šaldytuve, kol ruošite įdarą.
  2. Įdarui česnakus susmulkinti, berti ant mėsos kartu su imbieru. Susmulkinti svogūnų laiškus ir kininius kopūstus. Sumaišyti viską su likusiais įdaro ingredientais. Pagardinti druska ir gerai išminkyti.
  3. Paruošti pagardą. Visus pagardo ingredientus išmaišyti iki vientisos konsistencijos masės.
  4. Tešlą iškočioti. Išpjauti apie 10 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo krėsti po šaukštelį įdaro. Perlenkti pusiau ir užspausti kraštelius. Imti tešlos kraštelį iš vienos pusės ir klostuoti.
  5. Dėti juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apskrudinti iki rusvos plutelės. Pilti į keptuvę verdančio vandens tiek, kad apsemtų 1/3 virtinukų aukščio, uždengti keptuvę ir kaitinti, kol išgaruos visas skystis.
  6. Patiekti apipiltus padažu.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų