REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • šiek tiek imbierų (šaknis, nedidelis gabalėlis)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek džiūvesėlių (formai pabarstyti)
  • šiek tiek aliejaus (ar kiti riebalai formai patepti)
  • 1 vienetas sviesto (pakelis)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
  • 1 sauja papajų (džiovintos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą atšildykite kambario temperatūroje ir kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki baltumo.
    Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai išplakę įmaišykite trynius į sviesto ir cukraus masę. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį supilkite į tešlą. Tada sumeskite papajų gabalėlius, tarkuotą imbierą (burokine tarka) ir viską gerai išmaišykite.
    Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišykite į tešlą.
    Karščiui atsparią kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite tešlą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
    Kepinį apibarstyti (apsijoti) cukraus pudra :)
    Skanaus !

Autorius: Jovita

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • šiek tiek imbierų (šaknis, nedidelis gabalėlis)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek džiūvesėlių (formai pabarstyti)
  • šiek tiek aliejaus (ar kiti riebalai formai patepti)
  • 1 vienetas sviesto (pakelis)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
  • 1 sauja papajų (džiovintos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą atšildykite kambario temperatūroje ir kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki baltumo.
    Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai išplakę įmaišykite trynius į sviesto ir cukraus masę. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį supilkite į tešlą. Tada sumeskite papajų gabalėlius, tarkuotą imbierą (burokine tarka) ir viską gerai išmaišykite.
    Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišykite į tešlą.
    Karščiui atsparią kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite tešlą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
    Kepinį apibarstyti (apsijoti) cukraus pudra :)
    Skanaus !

Autorius: Jovita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų