PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušiniai išverdami ir paliekami šaltame vandenyje atvėsti - tada juos bus lengviau nulupti.
Kol kiaušiniai auš, viskas - vištiena, paprika, morka, svogūnas - supjaustoma. Įdedama majonezo, druskos, pipirų (pagal skonį), SANTA MARIA Provanso prieskoninių žolelių ir šiek tiek sutrinama trintuvu (blenderyje). Turi gautis tiršta košelė.
Kiaušiniai nulupami ir perpjaunami per pusę. Iš lovelių atsargiai išimami tryniai. 1-1,5 trynio sutrinami - turi gautis pabarstukai. Likę sutrinti tryniai sudedami į košelę ir išmaišomi. Ši masė sudedama į tuščius kiaušinių lovelius, apibarstoma pabarstukais iš trynių. Dar galima papuošti turimomis žolelėmis.
Jeigu kiaušinių nėra pakankamai, oranžinę košelę galima paversti užtepėle ant bet kokios - juodos ar baltos duonos.
Skanaus!