Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 valgomieji šaukštai krienų (tarkuoti)
  • 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek petražolių
  • šiek tiek salierų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 kilogramas lydekų
  • 2 vienetai batono (riekės)
  • šiek tiek acto
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 30 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai razinų
  • 10 gramų želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lydeka nulupama, išimami kaulai, atskiriama gražiausia filė dalis ir supjaustoma juostelėmis. Likusi lydekos filė sumalama, pridedama piene išmirkyto ir nuspausto batono, smulkiai sukapotų svogūnų (galima truputį svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės, bet neparus), juostelėmis supjaustyta filė, razinos, krienai, kiaušinių tryniai, pagardinami ir suvyniojami į lydekos odą.

    Į aliejum išteptą drobulę sudedama ši žuvies masė, padaromas pailgas volelis, aprišamas ir verdamas su prieskoniais apie 50 min. ant lengvos ugnies.

    Išvirus išimama, paslegiama, paliekama atvėsti.

    Tuomet 200 g sultinio iškošiama, pridedama pomidorų padažo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, išplakti baltymai, parūgštinama actu, išplakama, dar pakaitinama, perkošiama ir, jei reikia, pagardinama.

    Ataušusį žuvis išimama iš drobės, supjaustoma skersai 1 cm storio gabalėliais, sudedama į pusdubenį ir užpilama stingstančiais drebučiais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų