• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 6 vienetai obuolių (rūgštūs)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 stiklinė aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai reikės:
    sviesto kepinmo formai ištepti
    riešutų, razinų, cinamono pagal skonį


    Kiaušinius ir cukrų gerai išplakti, toliau supilti aliejų, citrinos sultis ir druską ir vėl gerai išplakti, sodą nugesinti actu ir supilti į masę, gerai išplakus maišant supilti miltus. Tešla bus skystoka, bet taip turi būti.

    Toliau nusilupti obuolius išimti vidurius ir supjaustuti (obuolį padalinti į keturias dalis ir plaustyti griežinėliais) ir supilti į paruoštą masę. Išmaišius supilti į išteptą kepimo formą. Ant viršaus užbarstyti cinamono.

    Kepti 220 temperatūroje 20 - 30 min. Išėmus patikrinti galima su dantų krapštuku aplimpa ar ne, pjaustomas tik šaltas.

Autorius: Jūratė

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 6 vienetai obuolių (rūgštūs)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 stiklinė aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai reikės:
    sviesto kepinmo formai ištepti
    riešutų, razinų, cinamono pagal skonį


    Kiaušinius ir cukrų gerai išplakti, toliau supilti aliejų, citrinos sultis ir druską ir vėl gerai išplakti, sodą nugesinti actu ir supilti į masę, gerai išplakus maišant supilti miltus. Tešla bus skystoka, bet taip turi būti.

    Toliau nusilupti obuolius išimti vidurius ir supjaustuti (obuolį padalinti į keturias dalis ir plaustyti griežinėliais) ir supilti į paruoštą masę. Išmaišius supilti į išteptą kepimo formą. Ant viršaus užbarstyti cinamono.

    Kepti 220 temperatūroje 20 - 30 min. Išėmus patikrinti galima su dantų krapštuku aplimpa ar ne, pjaustomas tik šaltas.

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų