REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono (sirupui)
  • šiek tiek citrinų (sirupui, žievelė)
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 100 gramų cukraus (sirupui)
  • šiek tiek gvazdikėlių (sirupui)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės manų kruopų
  • 200 mililitrų vandens (sirupui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 0.5 stiklinės grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius suplakti su cukrumi. Į plakinį sudėti grietinę, suplakti. Po truputį supilti manų kruopas, sodą ir miltus. Gerai išmaišyti.
    Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti į ją tešlą ir kepti apie 20-25 min.
    Sirupo gaminimas: į puodą supilti vandenį, suberti cukrų. Kai cukrus ištirps, įdėti gvazdikėlių, cinamoną ir tarkuotą citrinos arba apelsino žievelę. Pavirti, bet neužvirinti, pastoviai maišyti.
    Iškeptą, ataušusį pyragą supjaustyti kvadratais neišimant iš formos. Sirupą perkošti ir karštą užpilti ant pyrago. Per 10-15 min. pyragas sugers sirupą.
    Pyragą patiekti su grietine.

Autorius: Marija

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono (sirupui)
  • šiek tiek citrinų (sirupui, žievelė)
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 100 gramų cukraus (sirupui)
  • šiek tiek gvazdikėlių (sirupui)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės manų kruopų
  • 200 mililitrų vandens (sirupui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 0.5 stiklinės grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius suplakti su cukrumi. Į plakinį sudėti grietinę, suplakti. Po truputį supilti manų kruopas, sodą ir miltus. Gerai išmaišyti.
    Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti į ją tešlą ir kepti apie 20-25 min.
    Sirupo gaminimas: į puodą supilti vandenį, suberti cukrų. Kai cukrus ištirps, įdėti gvazdikėlių, cinamoną ir tarkuotą citrinos arba apelsino žievelę. Pavirti, bet neužvirinti, pastoviai maišyti.
    Iškeptą, ataušusį pyragą supjaustyti kvadratais neišimant iš formos. Sirupą perkošti ir karštą užpilti ant pyrago. Per 10-15 min. pyragas sugers sirupą.
    Pyragą patiekti su grietine.

Autorius: Marija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų