Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek gvazdikėlių
- šiek tiek imbierų
- šiek tiek muskato
- 8 vienetai porų (švieži, nedideli)
- 8 vienetai kiaušinių (švieži, ekologiški)
- 300 gramų pieno (ekologiškas)
- 8 arbatiniai šaukšteliai sirupo (pušų pumpurų)
- 200 gramų grietinėlės
- 200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
- 200 gramų sviesto
- šiek tiek baltųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nupjauname kiaušinio lukšto viršų. Atsargiai atskiriame trynius nuo baltymų, nepažeisdami trynio. Trynį įkeliame atgal į lukštą ir palaukiame, kol stabiliai nuguls. Lukštus su tryniais įstatome į puodą su 60 lapsnių garuojančiu vandeniu taip, kad į kiaušinį nepatektų vandens. Palaikykome 10 minučių.
Rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir paverdame piene, tuomet suplakame maišytuvu ir prakošiame pro sietelį. Į gautą masę įberiame prieskonių mišinio ir atvėsiname ją. Atvėsus, drauge su skysta grietinėle supilame į sifoną arba suplakame rankiniu būdu.
Gautą kremą užpurškiame ant paruoštų kiaušinių (galima tiesiai į lukštą), pašlakstome šiek tiek pušų pumpurų sirupu. Paskaninimui bei dekoravimui naudojame vandenyje su sviestu apvirtą nesmulkintą porą, šiek tiek pakaitinto sviesto bei žalumynus.
Foto - Annos Baranovos.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek gvazdikėlių
- šiek tiek imbierų
- šiek tiek muskato
- 8 vienetai porų (švieži, nedideli)
- 8 vienetai kiaušinių (švieži, ekologiški)
- 300 gramų pieno (ekologiškas)
- 8 arbatiniai šaukšteliai sirupo (pušų pumpurų)
- 200 gramų grietinėlės
- 200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
- 200 gramų sviesto
- šiek tiek baltųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nupjauname kiaušinio lukšto viršų. Atsargiai atskiriame trynius nuo baltymų, nepažeisdami trynio. Trynį įkeliame atgal į lukštą ir palaukiame, kol stabiliai nuguls. Lukštus su tryniais įstatome į puodą su 60 lapsnių garuojančiu vandeniu taip, kad į kiaušinį nepatektų vandens. Palaikykome 10 minučių.
Rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir paverdame piene, tuomet suplakame maišytuvu ir prakošiame pro sietelį. Į gautą masę įberiame prieskonių mišinio ir atvėsiname ją. Atvėsus, drauge su skysta grietinėle supilame į sifoną arba suplakame rankiniu būdu.
Gautą kremą užpurškiame ant paruoštų kiaušinių (galima tiesiai į lukštą), pašlakstome šiek tiek pušų pumpurų sirupu. Paskaninimui bei dekoravimui naudojame vandenyje su sviestu apvirtą nesmulkintą porą, šiek tiek pakaitinto sviesto bei žalumynus.
Foto - Annos Baranovos.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą