REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek gvazdikėlių
  • šiek tiek imbierų
  • šiek tiek muskato
  • 8 vienetai porų (švieži, nedideli)
  • 8 vienetai kiaušinių (švieži, ekologiški)
  • 300 gramų pieno (ekologiškas)
  • 8 arbatiniai šaukšteliai sirupo (pušų pumpurų)
  • 200 gramų grietinėlės
  • 200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
  • 200 gramų sviesto
  • šiek tiek baltųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nupjauname kiaušinio lukšto viršų. Atsargiai atskiriame trynius nuo baltymų, nepažeisdami trynio. Trynį įkeliame atgal į lukštą ir palaukiame, kol stabiliai nuguls. Lukštus su tryniais įstatome į puodą su 60 lapsnių garuojančiu vandeniu taip, kad į kiaušinį nepatektų vandens. Palaikykome 10 minučių.

    Rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir paverdame piene, tuomet suplakame maišytuvu ir prakošiame pro sietelį. Į gautą masę įberiame prieskonių mišinio ir atvėsiname ją. Atvėsus, drauge su skysta grietinėle supilame į sifoną arba suplakame rankiniu būdu.

    Gautą kremą užpurškiame ant paruoštų kiaušinių (galima tiesiai į lukštą), pašlakstome šiek tiek pušų pumpurų sirupu. Paskaninimui bei dekoravimui naudojame vandenyje su sviestu apvirtą nesmulkintą porą, šiek tiek pakaitinto sviesto bei žalumynus.

    Foto - Annos Baranovos.

Autorius: Čiop Čiop

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek gvazdikėlių
  • šiek tiek imbierų
  • šiek tiek muskato
  • 8 vienetai porų (švieži, nedideli)
  • 8 vienetai kiaušinių (švieži, ekologiški)
  • 300 gramų pieno (ekologiškas)
  • 8 arbatiniai šaukšteliai sirupo (pušų pumpurų)
  • 200 gramų grietinėlės
  • 200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
  • 200 gramų sviesto
  • šiek tiek baltųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nupjauname kiaušinio lukšto viršų. Atsargiai atskiriame trynius nuo baltymų, nepažeisdami trynio. Trynį įkeliame atgal į lukštą ir palaukiame, kol stabiliai nuguls. Lukštus su tryniais įstatome į puodą su 60 lapsnių garuojančiu vandeniu taip, kad į kiaušinį nepatektų vandens. Palaikykome 10 minučių.

    Rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir paverdame piene, tuomet suplakame maišytuvu ir prakošiame pro sietelį. Į gautą masę įberiame prieskonių mišinio ir atvėsiname ją. Atvėsus, drauge su skysta grietinėle supilame į sifoną arba suplakame rankiniu būdu.

    Gautą kremą užpurškiame ant paruoštų kiaušinių (galima tiesiai į lukštą), pašlakstome šiek tiek pušų pumpurų sirupu. Paskaninimui bei dekoravimui naudojame vandenyje su sviestu apvirtą nesmulkintą porą, šiek tiek pakaitinto sviesto bei žalumynus.

    Foto - Annos Baranovos.

Autorius: Čiop Čiop

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų