REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 1 stiklinė cukraus ((pyragui))
  • 50 gramų cukraus ((trupiniams))
  • 6 vienetai obuolių (dideli)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų ((pyragui))
  • 150 gramų kvietinių miltų ((trupiniams))
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto ((trupiniams))
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia siūlyčiau pasigaminti trupiniams skirtą tešlą, nes ją prieš tarkuojant geriausia apie pusvalandį palaikyti kameroje.
    100 g sviesto ir 50 g cukraus išlydyti ant silpnos ugnies ir atvėsinti.
    Paskui sudėti apie 150 g miltų ir gerai išmaišyti. Tešla turėtų būti sausa, biri ir nelipti prie rankų.
    Tada paskirstyti tešlą į mažesnius gabaliukus ir dėti į šaldymo kamerą.
    Kol tešla trupiniams šąla, gaminti pyragui skirtą tešlą.
    Pirma obuolius nulupti ir supjaustyti stambiais griežinėliais, apibarstyti cinamonu arba trupučiu cukraus.
    Į dubenį sumušti kiaušinius, įdėti žiupsnelį druskos, 1 stiklinę cukraus, vanilinio cukraus ir gerai išsukti plakikliu.
    Į kiaušinių plakinį toliau plakant suberti 2 stiklines miltų ir gerai maišyti.
    Tada suberti pjaustytus obuolius ir dar lengvai pamaišyti.
    Galiausiai skardą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti pyragui skirtą tešlą.
    Kai trupiniams skirta tešla truputį atšąla, ją burokine tarka užtarkuoti ant obuolių pyrago tešlos ir kepti apie 40 min. 180 laisnių temeratūroje.
    Pyragas skaniausias karštas, patiektas su ledais.
    Skanaus.

Autorius: Monika

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 1 stiklinė cukraus ((pyragui))
  • 50 gramų cukraus ((trupiniams))
  • 6 vienetai obuolių (dideli)
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų ((pyragui))
  • 150 gramų kvietinių miltų ((trupiniams))
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto ((trupiniams))
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia siūlyčiau pasigaminti trupiniams skirtą tešlą, nes ją prieš tarkuojant geriausia apie pusvalandį palaikyti kameroje.
    100 g sviesto ir 50 g cukraus išlydyti ant silpnos ugnies ir atvėsinti.
    Paskui sudėti apie 150 g miltų ir gerai išmaišyti. Tešla turėtų būti sausa, biri ir nelipti prie rankų.
    Tada paskirstyti tešlą į mažesnius gabaliukus ir dėti į šaldymo kamerą.
    Kol tešla trupiniams šąla, gaminti pyragui skirtą tešlą.
    Pirma obuolius nulupti ir supjaustyti stambiais griežinėliais, apibarstyti cinamonu arba trupučiu cukraus.
    Į dubenį sumušti kiaušinius, įdėti žiupsnelį druskos, 1 stiklinę cukraus, vanilinio cukraus ir gerai išsukti plakikliu.
    Į kiaušinių plakinį toliau plakant suberti 2 stiklines miltų ir gerai maišyti.
    Tada suberti pjaustytus obuolius ir dar lengvai pamaišyti.
    Galiausiai skardą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti pyragui skirtą tešlą.
    Kai trupiniams skirta tešla truputį atšąla, ją burokine tarka užtarkuoti ant obuolių pyrago tešlos ir kepti apie 40 min. 180 laisnių temeratūroje.
    Pyragas skaniausias karštas, patiektas su ledais.
    Skanaus.

Autorius: Monika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų