Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 60 gramų abrikosų (džiovinti)
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 0.5 stiklinės slyvų (džiovinti)
- 2 vienetai kiaušinių
- šiek tiek džiūvesėlių
- 0.5 stiklinės pieno
- 6 valgomieji šaukštai manų kruopų
- 0.5 kilogramo varškės
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 0.5 stiklinės razinų
- 0.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima dėti ir daugiau).
Beveik užvirinamas pienas, juo užplikomos manų kruopos ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų gumuliukai.
Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košelė ir viskas išmaišoma.
Tada dedama grietinė bei valininis cukrus.
Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami.
Užplikomi džiovinti vaisiai verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę.
Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo indą.
Šaunama į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie 35-50 min. (priklausomai nuo apkepo storio).
Patiekiama su grietine ar (ir) su braškių, slyvų ar kita uogiene.
Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 60 gramų abrikosų (džiovinti)
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 0.5 stiklinės slyvų (džiovinti)
- 2 vienetai kiaušinių
- šiek tiek džiūvesėlių
- 0.5 stiklinės pieno
- 6 valgomieji šaukštai manų kruopų
- 0.5 kilogramo varškės
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 0.5 stiklinės razinų
- 0.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima dėti ir daugiau).
Beveik užvirinamas pienas, juo užplikomos manų kruopos ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų gumuliukai.
Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košelė ir viskas išmaišoma.
Tada dedama grietinė bei valininis cukrus.
Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami.
Užplikomi džiovinti vaisiai verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę.
Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo indą.
Šaunama į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie 35-50 min. (priklausomai nuo apkepo storio).
Patiekiama su grietine ar (ir) su braškių, slyvų ar kita uogiene.
Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą