800 gramų mesos (kiauliena, jautiena ar kitoks kumpis)
6 valgomieji šaukštai kečupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą supjaustyti apie 1 cm kubeliais ir kepti aliejuje, kol gražiai apskrus. Mėsą išgriebti ir sudėti i puodą, o likusiame keptuvėje aliejuje pakepinti kečupa. Sausoje keptuvėje pakepinti miltus, kol gražiai pagels. Pakepintus miltus supilti į dubenį ir praskiesti vandeniu kad gautūsi vientisa be gumulėlių tyrelė. Mėsą užpilti pakepintu kečupu, miltų tyrele, suberti itin smulkiai supjaustytus svogūnus, prieskonius, druska. Troškinti ant silpnos ugnies 10-15 min. Pabaigoje įdėti grietinę ir išmaišyti. Skanaus! Tinka vartoti su karštomis bulvėmis, bulvių koše.
Autorius: Daina
INGREDIENTAI:
2 vienetai svogūnų
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
4 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių
800 gramų mesos (kiauliena, jautiena ar kitoks kumpis)
6 valgomieji šaukštai kečupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą supjaustyti apie 1 cm kubeliais ir kepti aliejuje, kol gražiai apskrus. Mėsą išgriebti ir sudėti i puodą, o likusiame keptuvėje aliejuje pakepinti kečupa. Sausoje keptuvėje pakepinti miltus, kol gražiai pagels. Pakepintus miltus supilti į dubenį ir praskiesti vandeniu kad gautūsi vientisa be gumulėlių tyrelė. Mėsą užpilti pakepintu kečupu, miltų tyrele, suberti itin smulkiai supjaustytus svogūnus, prieskonius, druska. Troškinti ant silpnos ugnies 10-15 min. Pabaigoje įdėti grietinę ir išmaišyti. Skanaus! Tinka vartoti su karštomis bulvėmis, bulvių koše.