Tai turbūt visiems puikiai žinomi ir mėgstami riestainiukai, tačiau šitas receptas prancūziškas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
- 70 gramų rudojo cukraus
- 70 gramų cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenėlyje sumaišyti rudąjį ir baltąjį cukrų bei cinamoną.
- Išvynioti vieną sluoksniuotos tešlos lakštą ir apiberti jį trečdaliu cukraus mišinio. Išvynioti antrą tešlos lakštą, uždėti ant pirmojo ir pabarstyti cukraus mišiniu.
- Užlenkti kraštus ir vynioti iš abiejų pusių, kol abu ritiniai susitiks tešlos viduryje. Suvynioti į kepimo popierių ir palaikyti šaldytuve 30 minučių. Supjaustyti riekelėmis.
- Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių 10 minučių, po to apversti ir toliau kepti dar 10 minučių.
REKLAMA