INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- 3/4 stiklinės cukraus pudros
- 180 gramų margarino (kambario temperatūros)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- 3/4 arbatinio šaukštelio sodos
- 180 gramų varškės
- šiek tiek vanilinio cukraus
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Atskirkite baltymus nuo trynių ir padėkite į šaldytuvą.
Margarinas sumaišykite su cukraus pudra.
Nesustojant maišyti vienu metu įdėkite kiaušinių trynius ir varškę.
Po to į tešlą įdėti citrinos žievelę (tik tą plonytę – geltoną).
Po to nulupkite citriną, atskirkite jos minkštimą nuo „grotelių (odelių)“ ir smulkiai smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su soda.
Suberkite miltus į tešlą ir gerai išmaišykite.
Įdėkite citrinos minkštimą, sumaišytą su soda, ir vanilinį cukrų.
Baltymus suplakite iki kietų „pikų“ ir įmaišykite į tešlą dviem etapais.
Tešlą sudėkite į kekso formą ir kepkite 180° C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
SkAnAuS!
Autorius: Irina
REKLAMA