REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo bulvių
  • 80 gramų kiaulės lašinių (su raumenuku)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 100 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus ((kepimui))
  • šiek tiek grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiuos blynus valgys net tie, kurie seniau nemėgo bulvinių blynų.
    Pirmiausia reikia sutarkuoti bulves rankomis su tarka, burokine, smulkia puse. Tuomet jas truputį nuspausti (bulvių skystį). Užvirinti pieną ir supilti į tarkuotas bulves, viską sumaišyti (pienas balina bulves). Tuomet įmušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti kupiną šaukštą masės ir suploti, kad būtų maždaug 0,5 cm storio.
    Tuomet supjaustyti lašinius į smulkius stačiakampius. Juos pakepinti.
    Iškepę blynukai bus traškūs ir auksinės spalvos. Pagardinti su grietine, trupučiu druskos ir spirgais.
    Skanaus!

Autorius: Austėja

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo bulvių
  • 80 gramų kiaulės lašinių (su raumenuku)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 100 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus ((kepimui))
  • šiek tiek grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiuos blynus valgys net tie, kurie seniau nemėgo bulvinių blynų.
    Pirmiausia reikia sutarkuoti bulves rankomis su tarka, burokine, smulkia puse. Tuomet jas truputį nuspausti (bulvių skystį). Užvirinti pieną ir supilti į tarkuotas bulves, viską sumaišyti (pienas balina bulves). Tuomet įmušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti kupiną šaukštą masės ir suploti, kad būtų maždaug 0,5 cm storio.
    Tuomet supjaustyti lašinius į smulkius stačiakampius. Juos pakepinti.
    Iškepę blynukai bus traškūs ir auksinės spalvos. Pagardinti su grietine, trupučiu druskos ir spirgais.
    Skanaus!

Autorius: Austėja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų