• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • Biskvitui:
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 50 gramų kvietinių miltų
  • 50 gramų cukraus
  • 20 gramų sviesto
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų šokoladas (juodasis)
  • Varškės kremui:
  • 500 gramų varškės (kreminė)
  • 250 gramų grietinėlės (36 proc., plakamoji)
  • 100 gramų šokoladas (baltasis)
  • 2 valgomieji šaukštai želatinos
  • 60 mililitrų vandens
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • Želė sluoksniui:
  • 400 mililitrų vandens
  • 40 gramų želės (braškių skonio)
  • Užpilui:
  • 400 mililitrų braškių (tyrelė)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • Biskvitui:
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 50 gramų kvietinių miltų
  • 50 gramų cukraus
  • 20 gramų sviesto
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų šokoladas (juodasis)
  • Varškės kremui:
  • 500 gramų varškės (kreminė)
  • 250 gramų grietinėlės (36 proc., plakamoji)
  • 100 gramų šokoladas (baltasis)
  • 2 valgomieji šaukštai želatinos
  • 60 mililitrų vandens
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • Želė sluoksniui:
  • 400 mililitrų vandens
  • 40 gramų želės (braškių skonio)
  • Užpilui:
  • 400 mililitrų braškių (tyrelė)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vanduo (60 ml)

    Paruošti žele kaip nurodyta ant pakuotes, tik pilti mažiau vandens. Palikti šaldytuve.
  2. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Supilti į garų vonelę ištirpintą sviestą su šokoladu. Tuomet ,po truput,į berti persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakti, kol masė taps vientisa.
  3. Torto formą, nuimamais kraštais, iškloti kepimo popieriumi ir pilti į ją tešlą. Kepti 150 °C temp. orkaitėje apie 15 min. Atvėsinti ir nuimti kepimo popierių.
  4. Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilti 80 ml vandens ir pastatyti išbrinkti (apie 20 min.).
  5. Varškę sumaišyti su cukraus pudra. Šokoladą smulkiai sutarkuoti, ar ištirpinti garų vonelėje, ataušusį įmaišyti į varškės masę. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Įmaišyti iki vientisos masės. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies, atvėsinti ir išmaišyti su kremu. Paruošto kremo 1/3 dalį pilti ant biskvito, po to dėti paruoštos želė drebučius, po to likusius 2/3 varškės ir statyti į šaldytuvą.
  6. Kol masė stings, paruošti braškių užpilą. Želatiną, skirtą užpilui, užpilti 60 ml vandens ir palikti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies ir supilti ją į braškių tyrę bei išmaišyti. Užpilą supilti ant jau sustingusios varškės kremo. Palikti šaldytuve sustingti.

    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų