Tešlai trynius išplakti su 0,5 stiklinės cukraus. Baltymus išplakti atskirai. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir išmaišyti su kiaušinio tryniais bei atsargiai su išplaktais baltymais. Ištepti riebalais kepimo skardą, supilti tešlą ir kepti 170-180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Kokosų masei užvirinti pieną su 0,5 stiklinės cukraus ir vaniliniu cukrumi. Supilti kokoso drožles ir virti apie 20 minučių, kol sutirštės. Sudėti 20 g sviesto, išmaišyti, leisti atvėsti ir dėti ant biskvito į kepimo formą. Glajui ištirpinti šokoladą kartu su gabalėliu sviesto, išmaišyti ir užpilti ant pyrago. Dėti pyragą kuriam laikui į šaldytuvą, kad kokosų masė pastingtų, ir patiekti. Skanaus!
Autorius: Rūta
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
250 gramų pieno
šiek tiek pieniško šokolado
20 gramų sviesto (+ nedidelis gabalėlis glajui)
200 gramų kokosų (drožlės)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai trynius išplakti su 0,5 stiklinės cukraus. Baltymus išplakti atskirai. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir išmaišyti su kiaušinio tryniais bei atsargiai su išplaktais baltymais. Ištepti riebalais kepimo skardą, supilti tešlą ir kepti 170-180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Kokosų masei užvirinti pieną su 0,5 stiklinės cukraus ir vaniliniu cukrumi. Supilti kokoso drožles ir virti apie 20 minučių, kol sutirštės. Sudėti 20 g sviesto, išmaišyti, leisti atvėsti ir dėti ant biskvito į kepimo formą. Glajui ištirpinti šokoladą kartu su gabalėliu sviesto, išmaišyti ir užpilti ant pyrago. Dėti pyragą kuriam laikui į šaldytuvą, kad kokosų masė pastingtų, ir patiekti. Skanaus!