Tryniai sukami su cukrumi, kol pasidaro puri masė ir jos tūris padidėja 3 kartus. Tuomet sudedama citrinos žievelė, miltai, krakmolas, gerai išmaišoma ir galiausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai. Tešla atsargiai išmaišoma ir sudedama į dvi aliejumi išteptas formas. Kepama 30—35 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Šį šviesų biskvitą galima derinti su kaviniu, kakaviniu, duoniniu, pipiriniu ar kitais tamsios spalvos biskvitais. Jį galima pagardinti verdančiu vandeniu nuplikytomis maltomis aguonomis. Šiuo atveju jos suberiamos į su cukrumi išsuktus trynius. Skanaus!
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai krakmolo
5 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tryniai sukami su cukrumi, kol pasidaro puri masė ir jos tūris padidėja 3 kartus. Tuomet sudedama citrinos žievelė, miltai, krakmolas, gerai išmaišoma ir galiausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai. Tešla atsargiai išmaišoma ir sudedama į dvi aliejumi išteptas formas. Kepama 30—35 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Šį šviesų biskvitą galima derinti su kaviniu, kakaviniu, duoniniu, pipiriniu ar kitais tamsios spalvos biskvitais. Jį galima pagardinti verdančiu vandeniu nuplikytomis maltomis aguonomis. Šiuo atveju jos suberiamos į su cukrumi išsuktus trynius. Skanaus!