INGREDIENTAI:
  -   40 gramų   cukraus (tešlai) 
  -   1 vienetas   svogūnų (įdarui) 
  -   1 vienetas   kiaušinių (aptepimui) 
  -   1 vienetas   kiaušinių (tešlai) 
  -   500 gramų   kvietinių miltų (tešlai) 
  -   šiek tiek   alyvuogių aliejaus (įdarui) 
  -   3 valgomieji šaukštai   džiūvesėlių (įdarui) 
  -   250 mililitrų   pieno (tešlai) 
  -   250 gramų   kiaulės šoninės (rūkyta, įdarui) 
  -   šiek tiek   druskos (tešlai) 
  -   50 gramų   sviesto (minkštas, tešlai) 
  -   šiek tiek   prieskonių (druska, pipirai, maltos mėsos, čiobreliai, įdarui) 
  -   7 gramai   mielių (sausos, tešlai) 
  -   šiek tiek   sezamo sėklų 
  
   Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Į dubenį suberti miltus, sausas mieles ir gerai išmaišyti. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį, susiberti cukrų, druską ir sutrinti pirštais. Pilti pieną ir gerai išminkyti tešlą (10- 15 min.) Uždengti ir pastatyti šiltai, kad kiltų. Įdarui svogūną pasikepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus iki skaidrumo. Tada sudėti smulkiai pjaustytą šoninę ir leisti kelias min pasitroškinti. Suberti džiūvėsėlius, paskaninti druska, pipirais, čiobreliais bei mėsos prieskoniais. Pakilusią tešlą iškočioti 1 cm storiu. Stiklinės ar kepinių žiedo pagalba išspausti rutuliukus. Ant kiekvieno uždėti po 1 a.š. įdaro, sulipdyti ir dėti ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio siūle į apačią. Statyti vėl šiltai, kad pakiltų. Aptepti kiaušinio plakiniu, užbarstyti sezamo sėklomis ir šauti į įkaitintą orkaitę 20-25 min, kol gražiai paruduos. Skanaus! 
  
    Autorius: Jurgita 
     REKLAMA