Įdarui: 125 g džiovintų abrikosų (be kauliukų), 4 valg. šaukšt. apelsinų likerio, 330 g abrikosų džemo.
Kremui: 200 g baltojo šokolado (tiks ir rudas), 250 ml pieno, 2 kiaušinių tryniai, 20 g krakmolo, 200 g nešalto svieto.
Puošimui: šokolado lapeliai, 50 g kapotų pistacijos riešutų.
GAMINIMAS: Puodelyje išlydikite riebalus ir ataušinkite. Migdolus išmaišykite su dviem kiaušiniais. Persijokite miltų ir kepimo miltelių mišinį. Į migdolų-kiaušinių masę suberkite cukrų, miltus ir druską. Tešlą stipriai plakite (geriausiai mikseriu) apie 5 minutes. Likusius keturis kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Trynius ir ataušusius riebalus įmaišykite į tešlą. Baltymus išplakite iki labai standžių putų, sukrėskite ant tešlos ir atsargiai išmaišykite. Tortinę išklokite svietiniu popieriumi, supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 60-70 minučių 190 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje - III padala).
Iškepusį biskvitą ataušinkite (geriausiai kepkite iš vakaro). Abrikosus supjaustykite mažais gabaliukais, apšlakstykite likeriu ir palaikykite 2 valandas. Abrikosų džemą, sukrėtę į puodelį, pakaitinkite ant nestiprios ugnies arba 2 minutes mikrobangų krosnelėje (mikrobangų krosnelės galia didžiausia). Džemą pertrinkite per sietelį.
Biskvitą horizontaliai perpjaukite į tris dalis. Lengviausia perpjauti tvirtu siūlu: juo apjuoskite biskvitą, galus sukryžiuokite ir traukite į priešingas puses. Pertrintą džemą sumaišykite su smulkintais abrikosais. Šia mase aptepkite pirmąjį biskvito sluoksnį. Ant viršaus uždėkite antrąjį ir taip pat aptepkite. Uždenkite trečiąja biskvito dalimi. Torto šonus aptepkite abrikosų mase ir palikite, kad apdžiūtų.
Kremui užvirkite du trečdalius pieno. Likusią dalį išplakite su tryniais ir krakmolu. Užvirusiame piene ištirpinkite gabaiukais sulaužytą šokoladą. Į pieno-šokolado mišinį supilkite trynius su krakmolu ir kaitinkite ant silpnos ugnies masę nuolat maišydami. Pudingui sutirštėjus, nukaiskite ir maišydami ataušinkite. Jį pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumulėlių.
Išsukite nešaltą, kambario temperatūros sviestą. Į jį po šaukštą įmaišykite pudingą. Sviestas ir pudingas turi būti vienodos temperatūros, kitaip kremas nepavyks. Kremu aptepkite tortą. Kapotais riešutais aplipdykite torto šonus ir pabarstykite viršų. Puoškite šokolado lapeliais.
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
150 gramų margarino (ar sviestas)
100 gramų migdolų (malti)
6 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 125 g džiovintų abrikosų (be kauliukų), 4 valg. šaukšt. apelsinų likerio, 330 g abrikosų džemo.
Kremui: 200 g baltojo šokolado (tiks ir rudas), 250 ml pieno, 2 kiaušinių tryniai, 20 g krakmolo, 200 g nešalto svieto.
Puošimui: šokolado lapeliai, 50 g kapotų pistacijos riešutų.
GAMINIMAS: Puodelyje išlydikite riebalus ir ataušinkite. Migdolus išmaišykite su dviem kiaušiniais. Persijokite miltų ir kepimo miltelių mišinį. Į migdolų-kiaušinių masę suberkite cukrų, miltus ir druską. Tešlą stipriai plakite (geriausiai mikseriu) apie 5 minutes. Likusius keturis kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Trynius ir ataušusius riebalus įmaišykite į tešlą. Baltymus išplakite iki labai standžių putų, sukrėskite ant tešlos ir atsargiai išmaišykite. Tortinę išklokite svietiniu popieriumi, supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 60-70 minučių 190 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje - III padala).
Iškepusį biskvitą ataušinkite (geriausiai kepkite iš vakaro). Abrikosus supjaustykite mažais gabaliukais, apšlakstykite likeriu ir palaikykite 2 valandas. Abrikosų džemą, sukrėtę į puodelį, pakaitinkite ant nestiprios ugnies arba 2 minutes mikrobangų krosnelėje (mikrobangų krosnelės galia didžiausia). Džemą pertrinkite per sietelį.
Biskvitą horizontaliai perpjaukite į tris dalis. Lengviausia perpjauti tvirtu siūlu: juo apjuoskite biskvitą, galus sukryžiuokite ir traukite į priešingas puses. Pertrintą džemą sumaišykite su smulkintais abrikosais. Šia mase aptepkite pirmąjį biskvito sluoksnį. Ant viršaus uždėkite antrąjį ir taip pat aptepkite. Uždenkite trečiąja biskvito dalimi. Torto šonus aptepkite abrikosų mase ir palikite, kad apdžiūtų.
Kremui užvirkite du trečdalius pieno. Likusią dalį išplakite su tryniais ir krakmolu. Užvirusiame piene ištirpinkite gabaiukais sulaužytą šokoladą. Į pieno-šokolado mišinį supilkite trynius su krakmolu ir kaitinkite ant silpnos ugnies masę nuolat maišydami. Pudingui sutirštėjus, nukaiskite ir maišydami ataušinkite. Jį pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumulėlių.
Išsukite nešaltą, kambario temperatūros sviestą. Į jį po šaukštą įmaišykite pudingą. Sviestas ir pudingas turi būti vienodos temperatūros, kitaip kremas nepavyks. Kremu aptepkite tortą. Kapotais riešutais aplipdykite torto šonus ir pabarstykite viršų. Puoškite šokolado lapeliais.