Nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja odelė, bet baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti. Po to baklažanų odelė nulupama. Be to, jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva. Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi. Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje. Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa. Viršuje turi būti baklažanai. Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo. Kepama 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 1 val. Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele. Jis paduodamas su tuo pačiu indu, kuriame kepė. Atskirai patiekiamos lapinės salotos. Skanaus.
Autorius: Ilona
INGREDIENTAI:
3 vienetai baklažanų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių (smulkintos)
3 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
400 gramų kiaulienos
400 gramų jautienos
6 vienetai kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų
400 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
180 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja odelė, bet baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti. Po to baklažanų odelė nulupama. Be to, jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva. Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi. Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai. Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje. Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa. Viršuje turi būti baklažanai. Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo. Kepama 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 1 val. Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele. Jis paduodamas su tuo pačiu indu, kuriame kepė. Atskirai patiekiamos lapinės salotos. Skanaus.