• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai baklažanų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek petražolių (smulkintos)
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 400 gramų kiaulienos
  • 400 gramų jautienos
  • 6 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų
  • 400 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 180 gramų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja odelė, bet baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti.
    Po to baklažanų odelė nulupama. Be to, jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva.
    Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi.
    Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
    Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis.
    Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje.
    Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa.
    Viršuje turi būti baklažanai.
    Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo.
    Kepama 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 1 val.
    Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele.
    Jis paduodamas su tuo pačiu indu, kuriame kepė.
    Atskirai patiekiamos lapinės salotos.
    Skanaus.

Autorius: Ilona

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai baklažanų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek petražolių (smulkintos)
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 400 gramų kiaulienos
  • 400 gramų jautienos
  • 6 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų
  • 400 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 180 gramų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nusausinti baklažanai palaikomi karštoje orkaitėje, kol susiraukšlėja odelė, bet baklažanai jokiu būdu neturi apsvilti.
    Po to baklažanų odelė nulupama. Be to, jų negalima lupti metaliniu peiliu, kad nepasikeistų spalva.
    Nulupti baklažanai supjaustomi juostelėmis, pasūdomi ir truputį palaikomi.
    Su šaukštu aliejaus patroškinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
    Po to jie nukeliami nuo ugnies ir apibarstomi trupučiu pipirų bei smulkiai supjaustytomis petražolėmis.
    Baklažanai truputį nuspaudžiami, apdžiovinami, pavilgomi kiaušinyje, pavoliojami miltuose ir apkepinami įkaitintame aliejuje.
    Į formą pasluoksniui sudedami baklažanai ir malta mėsa.
    Viršuje turi būti baklažanai.
    Likusieji 5 kiaušiniai suplakami, sumaišomi su pienu ir supilami ant paruošto patiekalo.
    Kepama 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 1 val.
    Apkepas turi apsitraukti auksine geltona plutele.
    Jis paduodamas su tuo pačiu indu, kuriame kepė.
    Atskirai patiekiamos lapinės salotos.
    Skanaus.

Autorius: Ilona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų