REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 350 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių (trynys)
  • 820 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1.5 stiklinės apelsinų sulčių
  • šiek tiek druskos
  • 1 kilogramas sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai į vieną dubenį supilami 700 g miltų, šiek tiek druskos, sudedama grietinė, sudedamas kiaušinio trynys, sudedami 500 g sviesto ir viskas kapojama peiliu, kol masė taps vientisa.
    Gauta tešla dedama porai valandų į šaldytuvą.
    Atšaldyta tešla iškočiojama vienodo dydžio plonais papločiais.
    Papločiai perkeliami į kepimo skardą, subadomi šakute ir kepami apie 10-15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
    Kremui ištirpinami puode 500 g sviesto, suberiami 120 g miltų ir maišant kaitinama, kol pradeda gelsti.
    Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir smarkai maišant pilamas į sviestą su miltais.
    Dar pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta.
    Tada po vieną įmušami 3 kiaušinių tryniai ir gerai išsukama.
    Kartu po truputį pilamas vanilinis cukrus, apelsinų sultys ir sudedama smulkiai supjaustyta nulupta citrina.
    Viskas sukama, tol, kol masė pasidaro puri.
    Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.
    Puošiame kaip širdis geidžia.
    Skanaus!

Autorius: Karolina

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 350 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių (trynys)
  • 820 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1.5 stiklinės apelsinų sulčių
  • šiek tiek druskos
  • 1 kilogramas sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai į vieną dubenį supilami 700 g miltų, šiek tiek druskos, sudedama grietinė, sudedamas kiaušinio trynys, sudedami 500 g sviesto ir viskas kapojama peiliu, kol masė taps vientisa.
    Gauta tešla dedama porai valandų į šaldytuvą.
    Atšaldyta tešla iškočiojama vienodo dydžio plonais papločiais.
    Papločiai perkeliami į kepimo skardą, subadomi šakute ir kepami apie 10-15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
    Kremui ištirpinami puode 500 g sviesto, suberiami 120 g miltų ir maišant kaitinama, kol pradeda gelsti.
    Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir smarkai maišant pilamas į sviestą su miltais.
    Dar pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta.
    Tada po vieną įmušami 3 kiaušinių tryniai ir gerai išsukama.
    Kartu po truputį pilamas vanilinis cukrus, apelsinų sultys ir sudedama smulkiai supjaustyta nulupta citrina.
    Viskas sukama, tol, kol masė pasidaro puri.
    Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.
    Puošiame kaip širdis geidžia.
    Skanaus!

Autorius: Karolina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų