Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mes Dzūkijoje, tai vadiname „cibuliene“. Paaugus svogūnų laiškams visada skubu jos pasigaminti. Tai patiekalas iš mano vaikystės ir visiškai nesigėdydama sakau, aš jį mėgstu ir gaminu“, – dalijasi tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Mes Dzūkijoje, tai vadiname „cibuliene“. Paaugus svogūnų laiškams visada skubu jos pasigaminti. Tai patiekalas iš mano vaikystės ir visiškai nesigėdydama sakau, aš jį mėgstu ir gaminu“, – dalijasi tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Šio patiekalo gaminimas užtruks maždaug 20 minučių, o trims porcijoms reikės: 2 saujų svogūnų laiškų; 3 kiaušinių; 2 juostelių rūkytos šoninės; žiupsnio pipirų; druskos pagal skonį.

Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame 10–15 minučių, kol laiškai suminkštės. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Išvirusius laiškus perkošiame. Sudedame į keptuvę, kur yra spirgučių, mušame kiaušinius, gardiname druska, pipirais. Pakepiname, kol kiaušiniai iškeps. Puikiai tiks valgyti su juodos duonos riekele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų