Įdaro pagrindas – DVARO varškė. Pamenu, buvo laikai, kai leisdavau sau valgyti tik liesą varškę, o riebesnę laikydavau didžiausiu priešu. Visa laimė, kad galiausiai suvokiau, jog riebesni pieno produktai nėra pavojus, atvirkščiai – mokslininkai ir gydytojai jau įrodė, kad tai vertingesnis bei daug skanesnis pasirinkimas. Taip pat su laiku atsirenku mėgstamiausius ir, mano požiūriu, kokybiškiausius produktus, tad renkantis pieno produkciją ranka dažniausiai tiesiasi link DVARO - pradedant pienu, sviestu ir baigiant varške, kurią šiame recepte ir naudojau.
4 portabelo grybų
200g DVARO varškės
1 kiaušinio
20g kietojo sūrio
3 skiltelių česnako
druskos/ pipirų
Grybo vidų šiek tiek išskaptavau. Sumaišiau visus likusius ingredientus ir pasiruoštą varškės masę kroviau į grybo vidų. Kepiau orkaitėj 15min 190C temperatūroje.
Skanaus net nelinkėsiu, nes neįmanoma, kad būtų kitaip!
Šaltinis:
„Facebook“ – Nestoras maistas
„Instagram“ – @nestorasmaistas