REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei pritrūkote idėjų, ką pasigaminti, o vasaros metu norisi ko nors lengvo ir tuo pačiu sotaus, tai TV3 televizijos laidos „Skaniai ir paprastai“ šefas Gediminas Endriukaitis turi puikų pasiūlymą – traškią keptą buratą su sodriu paprikų padažu. 

Jei pritrūkote idėjų, ką pasigaminti, o vasaros metu norisi ko nors lengvo ir tuo pačiu sotaus, tai TV3 televizijos laidos „Skaniai ir paprastai“ šefas Gediminas Endriukaitis turi puikų pasiūlymą – traškią keptą buratą su sodriu paprikų padažu. 

REKLAMA

Traškiai buratai Jums reikės:

1. Burata sūrio

2. 2-3 šaukštų miltų

3. 1 kiaušinio

4. 1 stiklinės „Panko“ arba kitų džiūvėsėlių

5. Augalinio aliejaus kepimui

6. Šviežio baziliko

Keptų paprikų padažui jums reikės:

1. 3-4 keptų ir nuvalytų raudonųjų paprikų

2. Pusės stiklinės skrudintų riešutų be luobelės

3. 2-3 skiltelių česnako

4. 3-4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus

5. 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių

6. 1-2 šaukštelių Tabasko padažo

7. Žiupsnelio druskos

8. Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Padažui paruošti pirmiausia į keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, suberkite česnaką bei riešutus ir lengvai pakepinkite, kol česnakas įgaus auksinį atspalvį.

Tuomet į keptuvę sudėkite keptą ir nuo odelės bei sėklų valytą papriką ir kepkite vos keletą minučių, kol ši sušils. Paskaninkite rūkytos paprikos milteliais, Tabasko padažu, druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir viską susmulkinkite iki vientisos tyrelės konsistencijos padažo. Padažą galite naudoti tiek atvėsintą, tiek pašildytą.

REKLAMA
REKLAMA

Išimkite burata sūrį iš sūrymo, nusausinkite ir palaikykite atvirą šaldytuve apie 30 minučių, kad apdžiūtų. Tuomet darykite dvigubą paniruotę – apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose, atsargiai prispauskite ir pakartokite voliojimą kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose dar vieną kartą, kad susidarytų storesnis paniruotės apvalkalas. Taip paruoštą burata sūrį kepkite iš anksto įkaitintame (iki maždaug 165 laipsnių) aliejuje, kol gražiai apskrus.

REKLAMA

Gruzdintą burata sūrį patiekite su keptų paprikų padažu ir duonos skrebučiu, paskanindami šviežiais baziliko lapeliais, tyru alyvuogių aliejumi ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Visą gaminimo procesą savo akimis galite pamatyti siužete, esančiame straipsnio pradžioje, arba čia.

Laidą „Skaniai ir paprastai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 9:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ IR DAUGIAU RECEPTŲ RASITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų