• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį siūlome išbandyti net du gardžius patiekalus – makaronų paeliją su jūros gėrybėmis ir bananinį pyragą su žaliųjų citrinų sūrio kremu. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Savaitgalį siūlome išbandyti net du gardžius patiekalus – makaronų paeliją su jūros gėrybėmis ir bananinį pyragą su žaliųjų citrinų sūrio kremu. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Makaronų paelija su jūros gėrybėmis

Jums reikės:

  • 100 g kokybiškų spaghetti makaronų
  • 2 valg. šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus

Padažui jums reikės:

  • 2 vnt. šalotinių svogūnų
  • Keletos skiltelių česnako
  • 1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos
  • 1 arb. šaukštelio saldžios paprikos
  • 0,5 arb. šaukštelio ciberžolės
  • 200 ml trintų pomidorų Frulloro
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • 100 ml balto sauso vyno
  • Žiupsnelio cukraus

Taip pat jums reikės:

  • 400 ml žuvies sultinio
  • 200 g išvalytų didelių krevečių
  • 3-4 išvalytų kalmariukų
  • 8 vnt. midijų
  • Šiek tiek šviežių petražolių
  • Keleto skiltelių citrinos

Makaronus sulaužykite nedideliais, maždaug 2-3 cm ilgio šiaudeliais ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Maišydami kepkite apie 5-6 minutes,  kol makaronai įgaus tamsiai gintarinę spalvą. Iškepusius makaronus sudėkite į lėkštę.

REKLAMA
REKLAMA

Svogūnus ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į tą pačią keptuvę, kur kepė makaronai. Kepkite kol paskrus. Tada suberkite rūkytą papriką, saldžią papriką, ciberžolę, supilkite trintus pomidorus, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir kepkite tol, kol nugaruos visas perteklinis skystis, maždaug apie 5 minutes. Kepinant supilkite vyno ir įberki žiupsnelį cukraus. Skysčiui nugaravus turite gauti tirštą padažą.

REKLAMA

Į paruoštą padažą suberkite pakepintus makaronus, supilkite žuvies sultinį ir permaišykite. Tolygiai, per visą keptuvę išdėliokite jūros gėrybes. Virkite neuždengę apie 10 minučių. Jei naudojate kitus makaronus, vadovaukitės gamintojo rekomendacijomis ir troškinkite, kol makaronai išvirs.

Paruoštą patiekalą papuoškite smulkintomis petražolėmis ir patiekite šalia kelias skilteles citrinos.

Skanaus.

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Pyragui jums reikės:

  • 380-400 g labai gerai prinokusių/pernokusių bananų
  • 110 g ištirpinto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 100 g muskavado cukraus
  • 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 140 g graikiško jogurto
  • 180 g kokybiškų kvietinių miltų
  • 0,5 arb. šaukštelio valgomosios sodos
  • 150 g juodo, kartaus šokolado granulių

Taip pat jums reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • 150 g kreminio sūrio Regular
  • 1 vnt. žalosios citrinos žievelės
  • 50 g cukraus pudros
  • 0,5 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 60 ml riebios, plakamosios grietinėlės
  • 3 valg. šaukštų žaliosios citrinos sulčių

Paruoškite bananinį pyragą. Šakute sutrinkite bananus. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, supilkite kristalinį bei muskavado cukrų ir plakite kol gausite tirštos pastos konsistenciją. Įmuškite kiaušinius, tolygiai išmaišykite. Sudėkite trintus bananus, jogurtą ir išmaišykite iki vientisos masės. Miltus kartu su valgomąja soda išsijokite per sietelį ir suberkite į dubenį su kitais ingredientais.

Vėl išmaišykite viską iki vientisos masės. Suberkite šokolado granules, permaišykite ir suverskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, pabarstykite dar šiek tiek šokolado granulėmis ir dėkite kepti į iki 165 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija maždaug 30-40 minučių, priklausomai nuo jūsų gaminamo pyrago storio. Pyragas bus iškepęs tada, kai į pyragą įbedus medinį pagaliuką ir jį ištraukus, prie jo neliks prilipusios tešlos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir gerai jį išmaišykite. Įtarkuokite žalosios citrinos žievelę, suberkite per sietelį išsijotą cukraus pudrą ir viską permaišykite. Įpilkite vanilės ekstrakto, supilkite grietinėlę ir viską labai gerai išplakite iki purios konsistencijos. Supilkite žaliosios citrinos sultis, permaišykite ir palikite šaldytuve, kol pyragas iškeps.

Iškepusį pyragą patiekite dar šiltą, kartu su žaliosios citrinos sūrio kremu.

Skanaus.

Laida „Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų