Makaronų entuziastas ir Niujorko šefas Albertas Di Meglio „TODAY Food“ pasakojo, kad yra dvi dažniausios klaidos, kurias daro žmonės namuose gamindami makaronus: jie neteisingai apskaičiuoja, kiek reikia druskos (pridedant per daug ar per mažai) ir palieka makaronus vandenyje,
1. Niekada nesūdykite makaronų vandens ir nepridėkite per daug druskos
Ar kada pagalvojate, kiek druskos makaronams iš tikrųjų pakanka?
2 litrams vandens – 1-1,5 šaukšto rūpios druskos. Druska turėtų būti suberiama į vandenį prieš dedant makaronus, o ne juos įdėjus.
2. Išpilkite makaronų vandenį
Kai baigsite virti makaronus, vandens nereikėtų išpilti iškart. Jis sūrus ir krakmolingas, o tai reiškia, kad bet kuriam padažui gali pridėti daugybę skonio. Tad galite jį panaudoti, jeigu makaronams gaminate ir padažą.
Tačiau jeigu norite, kad makaronai nevirstų vandeninga koše, kuo greičiau stenkitės juos nusausinti.