Tačiau to anaiptol negalėtum pasakyti apie Sandrą. Jau ne vienerius metus moteris augina daugybę pomidorų, tačiau mielai dalinasi įžvalgomis ir apie kitas daržo gėrybes.

Bulvių įvairovė – stulbinanti
Štai neseniai ji socialiniame tinkle parodė, kokių margaspalvių bulvių prisikasė savo darže: čia – ir rožinės, ir tamsiai violetinės, ir netgi bulvės su dėmelėmis. Formos – ir pailgos, ir apvalios. Įkėlusi prikastų bulvių nuotrauką, moteris įvardino, ir kokios jų veislės.
„Man iš tiesų norisi valgyti tai, kas skanu. Tad aš nebijau ieškoti, bandyti, atrasti ir atsirinkti, kas patinka. Nes kaipgi sužinosiu, jei neparagausiu?“ – sakė moteris.
Pasak Sandros, ji labai norėjo atrasti vaikystėje pas močiutę ragautų bulvių skonį primenančią veislę. Nors jos pavadinimo gerai neprisimena, tačiau skonis iki šiol neužmirštamas.
„Mane sužavėjo ‘Apache’ veislė. Skonis tikrai kaip tos senovinės bulvės. Šių bulvių ir išvaizda labai įdomi – tarsi tamsiai rožinė ar bordo su geltonomis dėmelėmis –kaip margutis. Jos pateko į mano šeimos mėgstamiausiųjų sąrašą. Labai skani iš jų pagaminta košė“, – pasakojo daržovių augintoja.
Savo išvaizda žavi ir tamsiai violetinės bulvės ‘Blue Star’. Perpjautos pusiau – jos atrodo tarsi koks egzotinis vaisius. Šių bulvių spalva išlieka ir jas išvirus. Tiesa, Sandra teigia, kad norint išsaugoti intensyvesnę spalvą, jas reikėtų virti su lupenomis.
„Ne tik skanios, bet ir stalą puošia. Jas dažnai dedu ir į mišraines, nes spalva maistui suteikia savotiško grožio“, – sakė Sandra.
Kaip teigė moteris, bulvių yra pačių įvairiausių, tereikia nebijoti išmėginti. Šiemet pirmą kartą jį sodino ‘Trixie’ veislės bulvės – jos pailgos, derlingos, su violetinėmis „akutėmis“, tačiau šios neiškilos, tad lengva lupti.
„Na, o blynams kepti man idealiausia – ‘La Rate’ veislė. Bulvės kietos, labai krakmolingos , nepayrančios. Kepant blynus, vieno kiaušinio jau neužteks“, – pasakojo alytiškė.
Anot jos, norint pajusti bulvių skonių savitumą, geriausia jas iškart išsivirti kelių veislių vienu metu ir ragauti, lyginti, tada ir pasijus, kuo skiriasi.
„Daugelis geriausiai žino ‘Vineta’, ‘Laura’ veisles, o apie kitas neretai net nėra girdėję. Jei pamėgintų, neabejoju, nuomonė tikrai pasikeistų. Tiesiog reikia pasiūlyti žmonėms išbandyti“, – teigė moteris.
Autorė: Raimonda Bernatavičienė
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!