• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai alytiškė Sandra Šimkevičė savo darže išsikasa bulvių, akys raibsta nuo jų spalvų ir formų įvairovės. Moteris atvirauja, kad bulvės gali nustebinti ne tik savo išvaizda, bet ir skonio savybėmis. Neretai daugeliui tai būna tikras atradimas, mat pripratę prie jiems žinomų veislių, kartais žmonės nesiryžta išbandyti naujovių.

10

Kai alytiškė Sandra Šimkevičė savo darže išsikasa bulvių, akys raibsta nuo jų spalvų ir formų įvairovės. Moteris atvirauja, kad bulvės gali nustebinti ne tik savo išvaizda, bet ir skonio savybėmis. Neretai daugeliui tai būna tikras atradimas, mat pripratę prie jiems žinomų veislių, kartais žmonės nesiryžta išbandyti naujovių.

REKLAMA

Tačiau to anaiptol negalėtum pasakyti apie Sandrą. Jau ne vienerius metus moteris augina daugybę pomidorų, tačiau mielai dalinasi įžvalgomis ir apie kitas daržo gėrybes.

Bulvių įvairovė – stulbinanti

Štai neseniai ji socialiniame tinkle parodė, kokių margaspalvių bulvių prisikasė savo darže: čia – ir rožinės, ir tamsiai violetinės, ir netgi bulvės su dėmelėmis. Formos – ir pailgos, ir apvalios. Įkėlusi prikastų bulvių nuotrauką, moteris įvardino, ir kokios jų veislės.

REKLAMA
REKLAMA

„Man iš tiesų norisi valgyti tai, kas skanu. Tad aš nebijau ieškoti, bandyti, atrasti ir atsirinkti, kas patinka. Nes kaipgi sužinosiu, jei neparagausiu?“ – sakė moteris.

REKLAMA

Pasak Sandros, ji labai norėjo atrasti vaikystėje pas močiutę ragautų bulvių skonį primenančią veislę. Nors jos pavadinimo gerai neprisimena, tačiau skonis iki šiol neužmirštamas.

„Mane sužavėjo ‘Apache’ veislė. Skonis tikrai kaip tos senovinės bulvės. Šių bulvių ir išvaizda labai įdomi – tarsi tamsiai rožinė ar bordo su geltonomis dėmelėmis –kaip margutis. Jos pateko į mano šeimos mėgstamiausiųjų sąrašą. Labai skani iš jų pagaminta košė“, – pasakojo daržovių augintoja.

REKLAMA
REKLAMA

Savo išvaizda žavi ir tamsiai violetinės bulvės ‘Blue Star’. Perpjautos pusiau – jos atrodo tarsi koks egzotinis vaisius. Šių bulvių spalva išlieka ir jas išvirus. Tiesa, Sandra teigia, kad norint išsaugoti intensyvesnę spalvą, jas reikėtų virti su lupenomis. 

„Ne tik skanios, bet ir stalą puošia. Jas dažnai dedu ir į mišraines, nes spalva maistui suteikia savotiško grožio“, – sakė Sandra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė moteris, bulvių yra pačių įvairiausių, tereikia nebijoti išmėginti. Šiemet pirmą kartą jį sodino ‘Trixie’ veislės bulvės – jos pailgos, derlingos, su violetinėmis „akutėmis“, tačiau šios neiškilos, tad lengva lupti.

„Na, o blynams kepti man idealiausia – ‘La Rate’ veislė. Bulvės kietos, labai krakmolingos , nepayrančios. Kepant blynus, vieno kiaušinio jau neužteks“, – pasakojo alytiškė.

REKLAMA

Anot jos, norint pajusti bulvių skonių savitumą, geriausia jas iškart išsivirti kelių veislių vienu metu ir ragauti, lyginti, tada ir pasijus, kuo skiriasi.

„Daugelis geriausiai žino ‘Vineta’, ‘Laura’ veisles, o apie kitas neretai net nėra girdėję. Jei pamėgintų, neabejoju, nuomonė tikrai pasikeistų. Tiesiog reikia pasiūlyti žmonėms išbandyti“, – teigė moteris.

Autorė: Raimonda Bernatavičienė

REKLAMA
savo vaikystės bulvių - mėlynai violetine žieve, o vidus geltonas.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų