REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugumos patiekalų neįsivaizduojame be svogūno ar česnako, tačiau juos nulupti ne visada lengva. Yra gudrybių česnakui, o kaip svogūnui? Laimei, ir jam yra kai kas sugalvota, rašo tips-and-tricks.co.

Daugumos patiekalų neįsivaizduojame be svogūno ar česnako, tačiau juos nulupti ne visada lengva. Yra gudrybių česnakui, o kaip svogūnui? Laimei, ir jam yra kai kas sugalvota, rašo tips-and-tricks.co.

REKLAMA

Dažnai nupjaunami abu svogūno galai, o tik tada lupama, deja, ne visada tai būna patogiausias būdas − kartais lukštas suskyla dalimis, reikia vėl ieškot kaip peiliu užkabinti kitą kraštą. Ar ne šaunu būtų lukštą nunerti vienu tolygiu judesiu? Sutaupytume laiko!

Pasirodo, yra viena gera gudrybė − tereikia svogūną perpjauti pusiau.

Svogūną nulupsite be ašarų

Pirmiausia nupjaukite svogūno galus, o tada išilgai pjaukite jį pusiau − bus lengviau užkabinti viršutinio lukšto kraštą, be to, jis tikrai nenutrūks. Užkabinote peiliu lukšto kraštą? Vienas judesys − ir svogūnas nuluptas. Net jei ir nepavyks, vis tiek bus lengva surasti kitą lukšto kraštą. Tiesiog idealu.

Nulupus svogūną, jį, tikriausiai, reikės supjaustyti, o tada ašaros pabirs iš akių kaip pupos…

Internete daug patarimų, kaip išvengti ašarojimo. Tačiau vienas būdas tikrai veikia − tereikia svogūną prieš pjaustant įmesti į šaldiklį kelioms minutėms. Pašaldžius svogūną, jo sultys išsiskiria žymiai lėčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų