Nuostabaus skonio silkė pagal Editą: puikiai tiks Velykų stalui

„Nuostabus patiekalas, o ir patiekimas elegantiškesnis, nei sumesti viską į vieną dubenį“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

Reikės: 4 silkės file juostelių; 4 virtų burokėlių; 34 virtų bulvių su lupenomis; 1 svogūno; saujelės džiovintų grybų; saujelės džiovintų obuolių; šlakelio citrinos sulčių; druskos, maltų juodųjų pipirų;

Žolelių majonezui: saujelės šviežių krapų; saujelės šviežių petražolių; 2 mažų marinuotų agurkėlių; 3 v.š majonezo; Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais;

Atskiruose induose užpilkite karštu vandeniu grybus ir džiovintus obuolius bei palikite kol išmirks. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite kol svogūnas suminkštės.

Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar keletą minučių pakepkite. Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su atvėsusiu keptuvės turiniu ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Žolelių majonezui: visus išvardintus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės. Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Ant lėkštės išdėliokite bulvių griežinėlius, uždėkite po šaukštelį žolelių majonezo, burokėlių, grybų ir obuolių mišinio, ant viršaus uždėkite po griežinėlį silkės ir papuoškite šviežiais krapais.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų