Nuodėmingai gardus bulvių apkepas pagal Editą: vienas, du ir pagaminta

Bulvių apkepo kepimo laikas priklausys nuo jūsų pasirinktos kepimo formos ir nuo to, kokio storio riekelėmis supjaustysite bulves. Ir rinktis galite savo mėgstamą mėsytę, tik patartina, kad būtų rūkyta“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

3–4 porcijoms reikės: ~1 kg  nuskustų bulvių; 150 g mėgstamos mėsos; 3 skiltelių česnako; 0,5 a.š. kajeno pipirų; 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių; 250–300 g grietinėlės; 100 g tarkuoto brandinto kietojo sūrio; 2 kiaušinių; 1,5 v.š. miltų; druskos, maltų juodųjų pipirų.

Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę be aliejus ir sudėkite griežinėliais pjaustytą mėsą. Kai ji šiek tiek apskrus, suberkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, suberkite kajeno pipirus, čiobrelius, viską gerai permaišykite ir atidėkite į šalį.

Į dubenį supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite miltus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išplakite.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sluoksnį bulvių, tuomet keptos mėsos, vėl – bulves, vėl – mėsą ir viršutinį sluoksnį vėl apdėliokite bulvėmis. Galiausiai atsargiai ant viršaus užpilkite paruoštu padažu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–50 minučių, tuomet padidinkite kaitrą iki 190 laipsnių ir kepkite 10–15 minučių arba tol, kol viršus gražiai apskrus.


Rašyti komentarą...
I
In
2021-02-20 18:57:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
Sakes makes,nieko nesupratau
Atsakyti
-1

!
!?
2021-02-23 08:31:32
Pranešti apie netinkamą komentarą
Net čia ko nesuprasti,viskas trumpai ir aiškiai parašyta.Puikus receptas.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų